Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ο καιρός της Τετάρτης


Συνεχίζεται η κακοκαιρία...




Την Τετάρτη στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση καιρού για Πέμπτη

Την Πέμπτη στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης) αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς βροχές στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.