Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ομολογία από Δραγασάκη για το χρέος - Αδειάζει τον Τσίπρα!


«Οι διαδικασίες για τη ρύθμιση του χρέους μπορεί να τραβήξουν σε μάκρος και να πάνε πέραν του 2018»...




δήλωσε στη Βουλή ο Γιάννης Δραγασάκης, παρά το γεγονός ότι λίγα μόνο 24ωρα νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει από τη ΔΕΘ ότι «είμαστε κοντά σε λύση».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποκάλυψε επίσης ότι στα κυβερνητικά σχέδια περιλαμβάνεται και η συνταγματική πρόβλεψη ορίου για το ύψος του χρέους, κατά το πρότυπο του γερμανικού Συντάγματος, ενώ «τελείωσε» ουσιαστικά την επιτροπή που είχε συστήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το «επαχθές και επονείδιστο» χρέος: «Το δίπολο "φταίνε μόνο οι έξω για το χρέος ή φταίμε μόνο εμείς" δεν βοηθά», είπε ο κ. Δραγασάκης, εκτιμώντας παράλληλα ότι «δεν είναι εύκολο να πετύχουμε μεγάλη απομείωση χρέους μόνο για την Ελλάδα χωρίς παράλληλη απομείωση άλλων υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών κρατών. Πρέπει να διεκδικήσουμε τέτοια μείωση ώστε να έρθουμε στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους και στην συνέχεια – από κοινού – να διεκδικήσουμε συνολική ευρωπαϊκή λύση».

«Μιλάμε για πρόβλημα που ο χρόνος του δεν ταυτίζεται με τον πολιτικό χρόνο μιας κυβέρνησης. Έχουμε την συμφωνία του eurogroup που ορίζει 3 χρόνους: άμεσα μέτρα – μέτρα μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα και συζήτηση για μακροχρόνια βιωσιμότητα. Ακόμα και να έχουμε πολύ ευνοϊκά πράγματα μιλάμε για μια εξ ορισμού διαδικασία που πάει πέρα από το 2018», υπογράμμισε για το χρέος σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές: «Αυτή την στιγμή η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί. Αν φθάσουμε στο επίπεδο Πορτογαλίας που μπορεί να δανείζεται θα είναι σημαντικό επίτευγμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με το χρέος. Έχουν συσσωρευτεί τόσες ανάγκες που δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για το χρέος. Αυτό πολιτικά δεν είναι εφικτό γι αυτό και αναζητούμε λύσεις μέσα από διαπραγμάτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.