Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Στον Ολάντ η Μέρκελ την Πέμπτη για το Brexit εν όψει Μπρατισλάβας


Η Άνγκελα Μέρκελ θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα την Πέμπτη προκειμένου να έχει συνάντηση με με τον Φρανσουά Ολάντ, με στόχο...


 «την εναρμόνιση» των θέσεων του Βερολίνου με το Παρίσι, την παραμονή της Συνόδου στη Μπρατισλάβα, με επίκεντρο το Brexit, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου της καγκελαρίας.
«Αυτή η συνάντηση θα συμβάλει στο να υπάρξει εναρμόνιση [των θέσεων] Γαλλίας- Γερμανίας πριν την άτυπη Σύνοδο με θέμα την μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 16η Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα», όπου θα συμμετάσχουν τα 27 εναπομείναντα κράτη-μέλη της ΕΕ, επισήμανε ο εκπρόσωπος.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, διευκρίνισε από την πλευρά της η γαλλική προεδρία.
Εν όψει αυτής της Συνόδου για την επόμενη ημέρα μετά το Brexit, που διεξάγεται τρεις μήνες μετά την απόφαση των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προετοιμάσει κοινές προτάσεις με στόχο να καταστήσουν την ευρωπαϊκή άμυνα περισσότερο «αποτελεσματική».
Οι προτάσεις συντάχθηκαν έπειτα από αίτημα του Φρανσουά Ολάντ και της Άνγκελα Μέρκελ και απευθύνονται στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
Οι δύο ηγέτες ανέλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στη Βαρσοβία και θα παρουσιάσουν τις σκέψεις τους την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.