Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Οι τελευταίες... ώρες του MEGA


Να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του Mega, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες...



Η απόφαση για επίσχεση εργασίας ελήφθη από τους δημοσιογράφους και τεχνικούς του Mega με συντριπτική πλειοψηφία σε σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι, παρουσία του εργατολόγου Γιάννη Καρούζου.

Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν μαζέψει τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα γραφεία τους.

Τι σημαίνει άσκηση επίσχεσης εργασίας

Εάν ο εργοδότης καθυστερεί να καταβάλλει τις αποδοχές που οφείλει στο μισθωτό του σημαντικό χρόνο, τότε αυτός έχει δικαίωμα να προβεί σε επίσχεση της εργασίας του. Δηλαδή δικαιούται να δηλώσει στον εργοδότη ότι διακόπτει την εργασία του, μέχρις ότου να καταβληθούν οι καθυστερούμενες αποδοχές του. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ο εργοδότης βρίσκεται σε κατάσταση υπερημερίας, με όλες τις απορρέουσες γι αυτόν απέναντι στο μισθωτό υποχρεώσεις, δηλαδή να του καταβάλει τις αποδοχές και για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η επίσχεση της εργασίας του. Το χρόνο της υπερημερίας του εργοδότη, ο μισθωτός μπορεί να απασχοληθεί σε άλλο ωράριο εργασίας. Βέβαια νοείται ότι πρέπει παράλληλα να είναι σε κάθε στιγμή έτοιμος προς εργασία στη διάθεση του εργοδότη, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αρθεί η υπερημερία του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.