Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Το Note 7.... γκρεμίζει την Samsung


Οι μετοχές της Samsung έπεσαν κατακόρυφα σήμερα, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων μηνών, μετά την απόφαση της εταιρείας να κάνει ανάκληση των νέων της κινητών τηλεφώνων Note 7 εξαιτίας προβλημάτων που...




εντοπίστηκαν στην μπαταρία της συσκευής. Μέχρι τις αρχές του Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά όπου το smartphone ανεφλέγη.

Οι μετοχές της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας υποχώρησαν τη Δευτέρα τουλάχιστον κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, αναφέρει σε δημοσίευμά του βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Η Samsung προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην ανάκληση 2,5 εκατομμυρίων συσκευών, έπειτα από τη δημοσιοποίηση αναφορών ότι προκλήθηκε «έκρηξη» σε ορισμένα τηλέφωνα μετά ή κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση προς τους πελάτες αεροπορικών εταιρειών να μην φορτίζουν ή χρησιμοποιούν το τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι αεροπορικές αρχές και σε άλλες χώρες καθώς και μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν έκτοτε εκδώσει απαγόρευση για χρήση της συσκευής κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Η Samsung είχε ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αντικαταστήσει όλες τις συσκευές που οι πελάτες θα παραδώσουν. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόβλημα έγκειται στην μπαταρία της συσκευής, ωστόσο σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι δύσκολο να διευκρινιστεί ποιες από τις συσκευές που έχουν ήδη πωληθεί μπορεί να είναι ελαττωματικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.