Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτή είναι η πιο σπάνια Porsche όλων των εποχών [εικόνες]


Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουν για τις Porsche, λίγοι είναι εκείνοι που έχονται διαβάσει την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, ξέρουν πως στο παρελθόν είχε φτιάξει ένα καθαρόαιμο στρατιωτικό 4x4, το 597 Jagdawagen...



Πρόκειται για ένα πρόγραμμα παραγωγής που ξεκίνησε υπό τη μορφή πρωτοτύπου το 1953 και κατασκευάστηκε σε 71 κομμάτια μεταξύ των ετών 1955 και 1958. Από αυτά, 49 αυτοκίνητα πουλήθηκαν σε ιδιώτες, ενώ αυτή τη στιγμή, μόλις 15 να βρίσκονται ακόμη εν ζωή.
Οπως γράφει το drive.gr, οι Bonhams θα δημοπρατήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Goodwood Revival ένα από τα σπάνια Porsche 597 Jagdwagen 4x4

Το 597 Jagdwagen εξελίχτηκε από την Porsche για στρατιωτική και μόνο χρήση, κατά το πρότυπο του Willys MB, χωρίς όμως ποτέ να υπηρετήσει σε πεδίο πολέμου. Σημαντικά επηρεασμένο από το Volkswagen Kubelwagen και σχεδιασμένο από τον Ferdinand Porsche, ήταν σημαντικά αναβαθμισμένο τόσο εμφανισιακά όσο και μηχανολογικά από αυτό. Με αυτοφερόμενο αμάξωμα, πιο ψηλό, με ψηλότερα μαρσπιέ και ράβδους στρέψης, κινείτο από ένα αερόψυκτο 4κύλινδρο μοτέρ μπόξερ που ήταν τοποθετημένο πίσω. Αυτό αρχικά με 1.500 και αργότερα με 1.600 cc απέδιδε 50 άλογα που περνούσαν στους δύο και κατ’ επιλογή στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός κιβωτίου πέντε ταχυτήτων.

Με βάρος 990 kg και μεταξόνιο που μόλις ξεπερνούσε τα δύο μέτρα (2,06 m) έπιανε στην ευθεία τα 100 km/h και ανέβαινε σε κλίση 65%. Επιπλέον, ήταν ημί-αμφίβιο, ενώ η οροφή από βινίλ και το αδιάβροχο εσωτερικό ουσιαστικά έδιναν τη δυνατότητα στο 597 Jagdwagen να είναι κυριολεκτικά παντός καιρού και παντός εδάφους.

Το αυτοκίνητο, που θα βγει σε δημοπρασία από τους Bonhams στις Σεπτεμβρίου στο Goodwood Revival στο Chichester, αρχικά είχε πουληθεί στη Γερμανία και παρέμενε εκεί για ιδιωτική χρήση μέχρι το 2012, οπότε και αγοράστηκε από Ιάπωνα συλλέκτη. Η τιμή του αναμένεται να φτάσει μέχρι και τις £200.000 ή €234.000.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.