Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η Κομισιόν βάζει "τέλος" στις χρεώσεις Roaming


Την κατάργηση των τελών περιαγωγής της κινητής τηλεφωνίας από τις 15...
Ιουνίου του 2017 συζήτησε το Κολέγιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποφασίζοντας να επιτραπούν οι κλήσεις, τα μηνύματα και η χρήση δεδομένων δίχως επιπλέον χρεώσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέβλεπε ένα μέγιστο χρονικό όριο παραμονής εκτός των συνόρων που δραστηριοποιείται η εταιρεία που εξέδωσε την κάρτα sim 90 ημερών, έτσι ώστε να μην γίνει κατάχρηση του νέου αυτού μέτρου, από καταναλωτές που απλά αγοράζουν φτηνότερα πακέτα ομιλίας από άλλες χώρες και χρησιμοποιούν τις νέες χρεώσεις roaming για να αντικαταστήσουν τις εταιρείες στη χώρα τους.

Παρόλα αυτά, υπήρξαν σημαντικές αντιδράσεις οι οποίες ώθησαν τον πρόεδρο Γιούνκερ να αποσύρει την πρόταση και να προχωρήσει σε αλλαγή της, έτσι ώστε να μην υπάρχει χρονικό όριο.

Για τη νέα αυτή πρόταση ο αντιπρόεδρος αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά Άντρους Άνσιπ τόνισε πως θα υφίστανται προστατευτικές δικλίδες ασφαλείας ενάντια της κατάχρησης από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τους καταναλωτές.

Συνεχίζοντας ο Α. Άνσιπ δήλωσε πως οι εταιρείες κινητές τηλεφωνίας έχουν υπερβολικά κέρδη από τις χρεώσεις περιαγωγής, και αυτό ώθησε την Επιτροπή να λάβει δράση. Από τη πλευρά του ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ τόνισε πως τα τιμολόγια χρεώσεων είναι αρκετά διαφοροποιημένα κατά μήκος της Ευρώπης, εγείροντας ερωτήματα για την πιθανότητα κατάχρησης του μέτρου. Το ζήτημα για τον Γερμανό Επίτροπο είναι να ευνοηθούν τουρίστες και επιχειρηματίες στην Ευρώπη που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Το επόμενο στάδιο για τη πρόταση αυτή είναι να εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Επιτροπή να ολοκληρώσει τις τελευταίες εργασίες ως τον Δεκέμβριο έτσι ώστε να κληθεί να αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το μέτρο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.