Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Πέθανε η νοσοκόμα του διάσημου φιλιού στην Times Square


Σε ηλικία 92 ετών πέθανε η νοσοκόμα της φωτογραφίας που τραβήχτηκε στη Νέα Υόρκη, όταν το πλήθος γιόρταζε τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και...


 τη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας. Η Greta Friedman υπέφερε από πνευμονία.
Ο γιος της Joshua Friedman, ανακοίνωσε ότι η μητέρα του πέθανε την περασμένη Πέμπτη στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών εξαιτίας σοβαρών επικλοκών που προκλήθηκαν από πνευμονία.

Η ιστορία της πολυσυζητημένης φωτογραφίας
Η ιστορική φωτογραφία του περιοδικού Life με τον ναύτη που φιλά παθιασμένα την νοσοκόμα στην πλατεία Times Square στις 14 Αυγούστου του 1945, έγινε μια από τις πολυσυζητημένες στιγμές του φωτορεπορτάζ και σημάδεψε το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου.
Η ταυτότητα των δυο νέων δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ αν και αρκετά άτομα εμφανίσθηκαν και ισχυρίστηκαν ότι είναι ο ναύτης και η νοσοκόμα της φωτογραφίας.
Ο Γκλεν ΜακΝτάφι, είχε πει για το περιστατικό πως έμαθε τα νέα για τη λήξη του πολέμου και ότι ο αδερφός του θα απελευθερωνόταν από στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ιαπωνία ενώ ταξίδευε με το τρένο. Βγήκε στη Νέα Υόρκη και πανηγύρισε με τον κόσμο στην Times Square, όταν είδε απέναντί του μια όμορφη νοσοκόμα και του ήρθε να τη φιλήσει, δημιουργώντας έτσι το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο!
«Ήμουν τόσο χαρούμενος. Άρχισα να τρέχω στους δρόμους. Και τότε είδα τη νοσοκόμα. Με είδε και αυτή να είμαι χαμογελαστός... Και απλά την πλησίασα και τη φίλησα. Δεν ανταλλάξαμε ούτε λέξη. Στη συνέχεια μπήκα στο σταθμό του τρένου και κατευθύνθηκα στο Μπρούκλιν» είχε πει ο ΜακΝτάφι στο Associated Press.
Πάντως τους ισχυρισμούς του ΜακΝτάφι υποστήριξε ιατροδικαστής της αστυνομίας, ο οποίος δήλωσε ότι το πρόσωπό του ταίριαζε με αυτό του πρωταγωνιστή της φωτογραφίας.
Ο Γκλεν ΜακΝτάφι πέθανε σε ηλικία 86 ετών τον Μάρτιο του 2014 στο σπίτι του στο Χιούστον, από φυσικά αίτια, όπως ανακοίνωσε η κόρη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.