Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται το υπεραεροπλάνο! Θα πετάμε και με τα ΙΧ μας! [video]


Ένας ελβετικός οργανισμός βλέπει ένα διαφορετικό μέλλον στα αεροδρόμια και γι΄αυτό κατασκεύασε το Pod Plane...



Πρόκειται για ένα νέο είδος αεροπλάνου, το οποίο αποτελείται από τρεις καμπίνες, όλες συνδεδεμένες κάτω από ένα μεγάλο φτερό, όπου υπάρχει και το πιλοτήριο. Τι σημαίνουν οι τρεις καμπίνες; Ότι υπάρχει μεγαλύτερη χωρητικότητα για βαλίτσες, άρα δεν χρειάζεται να πληρώσεις το λεγόμενο cargo, ενώ το πιο επαναστατικό έγκειται στο ότι πλέον μπορείς να μεταφέρεις και το όχημα σου. Ναι, καλά διαβάζεις.

Το Pod Plane μπορεί να αποτελέσει πεδίο σύνδεσης μέσων μεταφοράς και να μπορείς είτε με το αυτοκίνητο είτε με το λεωφορείο που σε μεταφέρει, να βρεθείς αμέσως στο αεροπλάνο, ξεχνώντας τις ουρές, τις αναμονές και όλα όσα γνωρίζεις για τα αεροδρόμια. Ακόμα περισσότερο, αυτές οι καμπίνες μπορούν να γίνουν το μετρό που παίρνεις και να ενσωματώνονται αργότερα στα φτερά!

Το σχέδιο και την πραγμάτωση του έχει κάνει το ελβετικό Ομόσπονδο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο, με το Pod Plane να έχει βάρος 30 τόνους και 30 μέτρα μάκρος. Φυσικά αυτό το πλάνο είναι παραπάνω από μακρόπνοο, αφού για να σταθεί κάτι τέτοιο σε οικονομικό επίπεδο, θα απαιτηθούν υπερβολικά πολλά χρήματα. Όπως λέει ο Addison Schonland, CEO της Airinsight, στην DailyMail «μηχανικά πρόκειται για ένα εξαίρετο επίτευγμα, αλλά οικονομικά δεν πρόκειται να αντέξει τώρα και στο άμεσο μέλλον».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.