Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Συνελήφθη 21χρονος που μετέφερε παράνομα σε φορτηγό 40 αλλοδαπούς


Συνελήφθη έπειτα από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Άμεσης...


 Δράσης Θεσσαλονίκης, 21χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα σαράντα αλλοδαπούς.
Πρόκειται για 21χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θέρμης, που διενεργεί την προανάκριση, για «Παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών από τα εξωτερικά σύνορα της χώρας προς τα εσωτερικό», καθώς επίσης και για τα αδικήματα της «Αντίστασης» και της «Απείθειας».
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, έπειτα από κλήση του Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, προσέτρεξαν στην Εγνατία Οδό, ύψος διοδίων Ανάληψης, για να συνδράμουν σε περιπολικά οχήματα έτερων Αστυνομικών Διευθύνσεων της Βορείου Ελλάδος, με σκοπό την ακινητοποίηση Ι.Χ. Φορτηγού, που οδηγούσε ο συλληφθείς.
Όταν πραγματοποιήθηκε σχετικό σήμα στάθμευσης από τους αστυνομικούς, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Στο ύψος της Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Σερρών (κόμβο Λαγκαδά), ο 21χρονος εγκατέλειψε το φορτηγό και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει, καθώς εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα, διαπιστώθηκε να επιβαίνουν, σαράντα (40) αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων δεκαπέντε (15) ανήλικοι, οι οποίοι στο σύνολό τους, στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, με τη συνδρομή έτερων διακινητών, στους οποίους κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ έκαστος και στη συνέχεια παρελήφθησαν από τον 21χρονο, προκειμένου να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ως μέσο τέλεσης της παράνομης μεταφοράς.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.