Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς κ. Νίκο Παππά και κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, για τις σχέσεις του Μαξίμου με τον Κύπριο δικηγόρο κ. Αρτέμη Αρτεμίου, κατέθεσαν σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, 46 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας...
Επισημαίνουν ότι ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο δικηγόρος κ. Αρτεμίου, επισκέφθηκαν μαζί τη Βενεζουέλα και είχαν, στο Καράκας, συναντήσεις με αξιωματούχους της χώρας.
Υπενθυμίζουν ότι ο κ. Αρτεμίου ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιριών, ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στα Panama Papers και ότι, στις 10 Οκτωβρίου, λίγο πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή, επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.
Επισημαίνουν, ότι η Κυβέρνηση, εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και ρωτούν τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς:
1. Ποια η σχέση του κ. Αρτεμίου με την Κυβέρνηση; Από πότε ακριβώς γνωρίζεται ο κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά;
2. Ποιο ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου και για ποιο λόγο βρέθηκε εκεί ο συγκεκριμένος δικηγόρος, που εμπλέκεται στα Panama Papers;
3. Ποια άλλα στελέχη, πέραν του κ. Παππά βρέθηκαν τον Αύγουστο του 2013 στη Βενεζουέλα με τον κ. Αρτεμίου;
4. Υπήρχαν και επιχειρηματίες σε αυτό το ταξίδι όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα και αν ναι, ποιοι;
5. Ποιος ήταν ο λόγος της κοινής επίσκεψής τους στη Βενεζουέλα;
6. Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου – ειδικευμένος στις offshore – στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;
Αναλυτικά η ερώτηση
ΘΕΜΑ: Ποιες οι σχέσεις της Κυβέρνησης και του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου;
Συνεχίζουν τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για τις σχέσεις του Κύπριου δικηγόρου κ. Αρτέμη Αρτεμίου με το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ανωτέρω εφημερίδας (31-10-2016), αποκαλύπτεται ότι ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο κ. Αρτεμίου φέρονται να πραγματοποίησαν από κοινού ταξίδι στη Βενεζουέλα, όπου, μάλιστα, στο Καράκας είχαν συναντήσεις με αξιωματούχους της Βενεζουέλας, παρουσία στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων.
Ο κ. Αρτεμίου ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιρειών, το όνομα του περιλαμβάνεται στα Panama Papers, ενώ φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να έχει στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, λίγο πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή, ο κ. Αρτεμίου επισκέφτηκε το Μαξίμου. Εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται αναφορικά με την παρουσία του Κύπριου δικηγόρου στο Μαξίμου, το κοινό του ταξίδι με τον κ. Παππά στη Βενεζουέλα, καθώς και τις σχέσεις και τη συνεργασία του με την Κυβέρνηση.
Μάλιστα, ο κ. Αρτεμίου με ανακοίνωσή του (23-10-2016) επαλήθευσε το δημοσίευμα επιβεβαιώνοντας την επίσκεψή του στο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου.
Όμως, η Κυβέρνηση από τότε, σιωπά. Οι κκ. Τσίπρας και Παππάς παρά τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις (Α. Π. 614/24-10-16) και τις συνεχείς ερωτήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν απαντήσει για ποιο λόγο βρέθηκε ο κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά και το σημερινό, νέο δημοσίευμα δεν μπορούν να κρύβονται, αλλά οφείλουν να απαντήσουν στον ελληνικό λαό για τις σχέσεις τους με τον κ. Αρτεμίου.
Η σημερινή (31-10-16) ανακοίνωση του Μαξίμου δεν έδωσε καμία απάντηση για την επίσκεψη του κ. Αρτεμίου στο Μαξίμου και για το ταξίδι με τον κ. Παππά στη Βενεζουέλα αλλά δεν τα διέψευσε.
Όμως, εξακολουθεί να λασπολογεί γενικόλογα και να ασχετολογεί αποφεύγοντας να ενημερώσει, ως οφείλει, τον ελληνικό λαό.
Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Παππάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, με μεγάλη καθυστέρηση και υπό την πίεση των αποκαλύψεων, παραδέχθηκε την από χρόνων γνωριμία του με τον κ. Αρτεμίου. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι βρέθηκε μαζί του στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013, συνοδευόμενος και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο σκοπός δε της επίσκεψης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παππά ήταν να διερευνηθεί αν ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτονταν τη Βενεζουέλα αλλα για να διερευνηθούν και άλλες δυνατότητες σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό.
Η Κυβέρνηση και ο κ. Παππάς, εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να μην απαντά πρωτίστως στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες που ζητούν επιτακτικά να μάθουν ποια είναι η πραγματική σχέση της με τον κ. Αρτεμίου.
Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
και ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1. Ποια η σχέση του κ. Αρτεμίου με την Κυβέρνηση; Από πότε ακριβώς γνωρίζεται ο κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά;
2. Ποιο ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου και για ποιο λόγο βρέθηκε εκεί ο συγκεκριμένος δικηγόρος, που εμπλέκεται στα Panama Papers;
3. Ποια άλλα στελέχη, πέραν του κ. Παππά βρέθηκαν τον Αύγουστο του 2013 στη Βενεζουέλα με τον κ. Αρτεμίου;
4. Υπήρχαν και επιχειρηματίες σε αυτό το ταξίδι όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα και αν ναι, ποιοι;
5. Ποιος ήταν ο λόγος της κοινής επίσκεψής τους στη Βενεζουέλα;
6. Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου – ειδικευμένος στις offshore – στους κ.κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;
Οι ερωτώντες Βουλευτές:
1. Αυγενάκης Λευτέρης, Βουλευτής Ηρακλείου-Γραμματέας ΠΕ ΝΔ
2. Γεωργιάδης Άδωνις, Βουλευτής Β’ Αθηνών-Αντιπρόεδρος ΝΔ
3. Τσιάρας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Καρδίτσας-Γραμματέας ΚΟ ΝΔ
4. Κουμουτσάκος Γεώργιος, Βουλευτής Β’ Αθηνών-Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ
5. Μπούρας Αθανάσιος, Βουλευτής Αττικής
6. Οικονόμου Βασίλης, Βουλευτής Επικρατείας
7. Μηταράκης Νότης, Βουλευτής Χίου
8. Κεφαλογιάννης Γιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου
9. Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Εύβοιας
10. Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης
11. Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ, Βουλευτής Β’ Αθηνών
12. Βούλτεψη Σοφία, Βουλευτής Β’ Αθηνών
13. Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς
14. Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας
15. Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β’ Αθηνών
16. Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς
17. Παναγιωτόπουλος Νίκος, Βουλευτής Καβάλας
18. Δημοσχάκης Αναστάσιος, Βουλευτής Έβρου
19. Καββαδάς Αθανάσιος, Βουλευτής Λευκάδας
20. Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λάρισας
21. Δήμας Χρίστος, Βουλευτής Κορινθίας
22. Σαλμάς Μάριος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
23. Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Χαλκιδικής
24. Αθανασίου Χαράλαμπος, Βουλευτής Λέσβου
25. Σκρέκας Κώστας, Βουλευτής Τρικάλων
26. Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας
27. Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας
28. Βλάσσης Κώστας, Βουλευτής Αρκαδίας
29. Ανδριανός Γιάννης, Βουλευτής Αργολίδας
30. Αντωνιάδης Ιωάννης, Βουλευτής Φλωρίνης
31. Καραμανλή Άννα, Βουλευτής Β’ Αθηνών
32. Σταμάτης Δημήτριος, Βουλευτής Επικρατείας
33. Κυριαζίδης Δημήτριος, Βουλευτής Δράμας
34. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
35. Κεφαλογιάννη Όλγα, Βουλευτής Α’ Αθηνών
36. Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
37. Μπασιάκος Ευάγγελος, Βουλευτής Βοιωτίας
38. Αναστασιάδης Σάββας. Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
39. Τασούλας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Ιωαννίνων
40. Δαβάκης Αθανάσιος, Βουλευτής Λακωνίας
41. Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών
42. Βρούτσης Ιωάννης, Βουλευτής Κυκλάδων
43. Κικίλιας Βασίλειος, Βουλευτής Α’ Αθηνών
44. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α’ Πειραιά
45. Κόνσολας Μάνος, Βουλευτής Δωδεκανήσου
46. Καλαφάτης Σταύρος, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Τι αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος για Παππά-Αρτεμίου και Βενεζουέλα
«Μυστικό» ταξίδι στη Βενεζουέλα φέρεται να πραγματοποίησαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Κύπριος δικηγόρος, έμπειρος σε ζητήματα offshore εταιριών Αρτέμης Αρτεμίου, ο οποίος, όπως έχει αποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, μπαινοβγαίνει με άνεση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ο οποίος στις 10 Οκτωβρίου εντοπίστηκε να βγαίνει από την πλαϊνή είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου λίγες ώρες πριν αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για τη διαπλοκή, είναι ο άνθρωπος το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα περίφημα Panama Papers ως εκπρόσωπος offshore εταιριών με έδρα τον Παναμά, τις Σεϊχέλες και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τις οποίες διαχειρίζεται από την Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρτεμίου διατηρεί εδώ και χρόνια στενές σχέσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
protoselido-pappas-artemiou-1300Ο Αρτεμίου σε γραπτή του δήλωση είχε παραδεχθεί πως επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και υποστήριξε ότι μετέβη εκεί για να κομίσει επενδυτική πρόταση. Ωστόσο, η «σιγή ασυρμάτου» από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου για τις αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Κύπριο δικηγόρο προκαλεί πολλά ερωτήματα.
Ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτει σήμερα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρτέμης Αρτεμίου συνεργάζεται με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, αφού 16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία βρέθηκε με τον νυν υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα. Στο Καράκας, μάλιστα, Παππάς και Αρτεμίου συναντήθηκαν και με στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων που βρίσκονταν στη Βενεζουέλα.
Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής έρευνας που έκανα στο πρόσφατο ταξίδι μου στη Βενεζουέλα, ανώτατη πολιτική πηγή της χώρας μού αποκάλυψε ότι ο κορυφαίος πλέον υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, βρέθηκε στη λατινοαμερικάνικη χώρα του πετρελαίου μαζί με τον έμπειρο δικηγόρο σε θέματα offshore εταιριών Αρτέμη Αρτεμίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το Καράκας, «τον Αύγουστο του 2013 ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στη Βενεζουέλα με τον Κύπριο δικηγόρο, που διαχειρίζεται offshore εταιρίες, Αρτέμη Αρτεμίου.
Το ανεπίσημο ταξίδι του Νίκου Παππά και του Αρτέμη Αρτεμίου από την Αθήνα στη Βενεζουέλα έγινε περίπου 16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει τη εξουσία. Στο ταξίδι αυτό οι ίδιες πηγές που είχαν άμεση επαφή με την κυβέρνηση του Καράκας δηλώνουν πως συμμετείχε και άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ προσθέτουν ότι ο Νίκος Παππάς και ο Αρτέμης Αρτεμίου που βρέθηκαν εκεί είχαν συναντήσεις με στελέχη που κατέχουν καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό της Βενεζουέλας.
Tα 5 ερωτήματα του Ελεύθερου Τύπου
1) Για ποιο λόγο ο Νίκος Παππάς βρέθηκε με τον Κύπριο δικηγόρο, έμπειρο σε θέματα offshore εταιριών, Αρτέμη Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα, ενώ μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν ακόμη στην αντιπολίτευση;
2) Ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της ανεπίσημης αποστολής στη Βενεζουέλα;
3) Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενημέρωσε με δελτίο Τύπου για το ταξίδι του κ. Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα;
4) Τι αντικείμενο είχαν οι συναντήσεις τους;
5) Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Αρτεμίου, η σχέση του με το Μαξίμου είναι αποκλειστικά επαγγελματική και αυτός εκπροσωπεί επενδυτές. Είχε επαγγελματική σχέση τότε με τον κ. Παππά και ποια;
Οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το Καράκας
Λίγους μήνες πριν από το ταξίδι του Νίκου Παππά και του Αρτέμη Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί τη Βενεζουέλα συνοδευόμενος από τον Νίκο Παππά και τον Κώστα Ήσυχο, για να παρευρεθεί στην κηδεία του ηγέτη της «Μπολιβαριανής Επανάστασης» Ούγο Τσάβες. Ήταν Μάρτιος του 2013 όταν η αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον σημερινό πρωθυπουργό, βρέθηκε στο Καράκας για λίγες μέρες. Η επίσκεψη στη Βενεζουέλα είχε επίσημο χαρακτήρα και είχε εκδοθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχετική ανακοίνωση (ανακοίνωση Συνασπισμού 06/03/2013).
Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του είχε χαρακτηρίσει τον Ούγο Τσάβες «μεγάλο ηγέτη» και «σπουδαίο επαναστάτη». Τον ίδιο χρόνο, λίγο μετά τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στον Μαδούρο για να τον συγχαρεί για την εκλογή του και μάλιστα του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε βρεθεί και νωρίτερα στη Λατινική Αμερική, τον Δεκέμβριο του 2012, όπου μαζί με αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε περιοδεία στην Αργεντινή και τη Βραζιλία και έκανε διάφορες συναντήσεις με στελέχη αριστερών κινημάτων. Επρόκειτο και πάλι για επίσημη επίσκεψη για την οποία είχε βγει και σχετικό δελτίο Τύπου από τον ΣΥΡΙΖΑ (ανακοίνωση Συνασπισμού 15/12/2012).
Ωστόσο, για το ταξίδι του κ. Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013 δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση και δεν εκδόθηκε κανένα δελτίο Τύπου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από αναλυτική αναζήτηση στα αρχεία των ανακοινώσεων του (τότε) Συνασπισμού δεν βρέθηκε καμία σχετική ανακοίνωση. Επρόκειτο για ανεπίσημο ταξίδι, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε για το σκοπό του ταξιδιού αυτού ούτε με ποιους ταξίδεψε ο Νίκος Παππάς ούτε και για ποιο λόγο ο νυν υπουργός Επικρατείας βρέθηκε στο Καράκας όπου είχε συνάντηση με κρατικούς αξιωματούχους.
Η μη δημοσιοποίηση του ταξιδιού του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, εν μέσω θέρους το 2013, γεννά πολλά ερωτήματα.
Οι δραστηριότητες του δικηγόρου
Ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου θεωρείται από τους πιο έμπειρους νομικούς σε θέματα διαχείρισης offshore εταιριών. Η εταιρία του με έδρα την Κύπρο διαχειρίζεται πλήθος εταιριών με έδρα τον Παναμά, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και τις Σεϊχέλες. Το όνομα της εταιρίας του Αρτέμη Αρτεμίου και του συνεργάτη του Λάμπρου Πιερή, APlaw Services Limited, βρίσκεται και στα περίφημα Panama Papers.
Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής είχε δημοσιεύσει φωτογραφία στην οποία εικονιζόταν ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου να βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου. Ο Κύπριος δικηγόρος σε γραπτή του δήλωση είχε παραδεχθεί ότι επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου εκείνη την ημέρα, για να κομίσει επενδυτική πρόταση, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα του Ελεύθερου Τύπου και δεν έχει δώσει εξηγήσεις για το είδος της συνεργασίας που έχει με τον έμπειρο νομικό σε θέματα διαχείρισης offshore εταιριών.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
Απάντηση του δικηγόρου Αρτεμίου στο δημοσίευμα του Ελ. Τύπου
Στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής που αφήνει αιχμές εναντίον του απαντά ο κύπριος δικηγόρος Αρτέμιος Αρτεμίου.
Τονίζει χαρακτηριστικά:
«Αρχικά με έκπληξη και αργότερα με οργή διάβασα το δημοσίευμα της εφημερίδας. Είναι προφανές ότι ο δημοσιογράφος όχι μόνο δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του, όχι μόνο δεν έκανε 1 απλή έρευνα στο ανοιχτό για το κοινό αρχείο του Εφόρου Εταιρειών της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά αλλοίωσε το νόημα του περιεχομένου των εγγράφων που έχει στην κατοχή του. Πολλές από τις αναφορές του δημοσιογράφου διαψεύδονται από τα πασιφανή πραγματικά γεγονότα τα οποία εύκολα μπορούν να εντοπιστούν ακόμα και στο διαδίκτυο.
Αρχικά σημειώνω ότι ο δημοσιογράφος δεν επικοινώνησε μαζί μου για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του ή/και να λάβει τη δική μου θέση επί των γεγονότων ή/και επί των θέσεών του. Επί της ουσίας του δημοσιεύματος σημειώνω:
Το γραφείο μου παρέχει νομικές συμβουλές σε κυπριακά και ελληνικά νομικά και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κύπρο και το εξωτερικό. Για τον λόγο αυτόν και στα πλαίσια άσκησης των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων έχω συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους, με αξιωματούχους διαφόρων οργανισμών και εταιρειών.
Όντως την 10/10/2016 είχα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να υποβάλω, εκ μέρους και για λογαριασμό πελάτη μου, πρόταση με επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελληνική Δημοκρατία.
Ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν, εγώ ή/και το γραφείο μου ή/και οποιαδήποτε εταιρεία συνδεδεμένη μαζί μου ή/και μαζί με το γραφείου μου ή/και εταιρεία πελάτη μου είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στη σύσταση ή/και λειτουργία ή/και σε οποιαδήποτε πράξη της εταιρείας Atlas Cyprus International Trust.
Ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν, εγώ ή/και το γραφείο μου ή/και οποιαδήποτε εταιρεία συνδεδεμένη μαζί μου ή/και μαζί με το γραφείου μου ή/και εταιρεία πελάτη μου είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στη σύσταση ή/και λειτουργία ή/και σε οποιαδήποτε πράξη της εφημερίδας «ΑΥΓΗ».
Είναι προφανές ότι γίνεται μια προσπάθεια σύνδεσης των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα στηριζόμενη στο ψεύδος και στην υπερβολή. Σημειώνω, ως παράδειγμα, την αναφορά στο δημοσίευμα ότι τάχατες κατέχω περίοπτη θέση στα Panama Papers τη στιγμή που συνδέομαι με 3 μόνο από τις 7000 περίπου χιλιάδες εταιρείες που συνδέονται με την Κύπρο. Και οι 3 εταιρείες συστάθηκαν και λειτουργούν για λογαριασμό πελατών μας που ΔΕΝ είναι πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα στην Κύπρο ή στην Ελλάδα.
Είναι προφανές ότι γίνεται μια προσπάθεια σύνδεσης των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα στηριζόμενη στο ψεύδος αφού 1 απλή έρευνα στα αρχεία των αρμοδίων αρχών θα αποδείκνυε ότι δεν έχουμε και ποτέ δεν είχαμε οποιαδήποτε σχέση με την Atlas Cyprus International Trust ή/και την «ΑΥΓΗ».
Είναι προφανές ότι γίνεται μια προσπάθεια υπονόμευσης των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων με αλλότριους σκοπούς στηριζόμενη στο ψεύδος αφού ο δημοσιογράφος παραποιεί τις δηλώσεις μαρτύρων σε δικαστική διαδικασία στην Κύπρο κατά τρόπο δόλιο και συκοφαντικό.
Είναι προφανές ότι γίνεται μια προσπάθεια υπονόμευσης διαδικασιών προσέκλυσης ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα με τη σύνδεση καθαρά επαγγελματικών δραστηριοτήτων με πολιτικές εξελίξεις.
Απαιτώ την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και επιφυλάσσω πλήρως τα νόμιμα δικαιώματά μου», καταλήγει ο κύπριος δικηγόρος.
Παππάς: Πήγα στην Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου για αγορές προϊόντων από τα κρατικά super market
Σε πλήρη επιβεβαίωση της αποκάλυψης του Ελεύθερου Τύπου προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος παραδέχθηκε πως όντως ταξίδεψε με τον Κύπριο δικηγόρο, Αρτέμη Αρτεμίου, στην Βενεζουέλα το 2013.
Ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σχολίασε την ανακοίνωση που έβγαλε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου μιλώντας για «προσπάθεια της Ν.Δ να δημιουργήσει εντυπώσεις».
protoselido-pappas-artemiou-1300Επί της ουσίας όμως ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε ότι το ταξίδι όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά και ότι σε αυτό συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα αποκάλυψε πως ήταν μια επίσκεψη που είχε στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Βενεζουέλα, αλλά και να προμηθευτεί η Ελλάδα προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της χώρας!
«Το ταξίδι έχει γίνει τότε και συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα. Και εξετάστηκε η αγορά προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό. Δεν είναι τυχαία η συζήτηση. Είναι μια προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας» ανέφερε ο κ. Παππάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.