Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Τούρκοι διπλωμάτες αυτομόλησαν στην Γερμανία


Τουλάχιστον τρεις Τούρκοι διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων και ένας στρατιωτικός επιτετραμμένος, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Γερμανία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία....
όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει ακυρώσει άγνωστο αριθμό διπλωματικών διαβατηρίων μετά το πραξικόπημα.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας είπαν σε μέλη της Μπούντεσταγκ ότι τρεις Τούρκοι διπλωμάτες έχουν ζητήσει άσυλο, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και τα τηλεοπτικά δίκτυα NDR και WDR.

Το γεγονός αυτό αναμένεται ότι θα επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις της Άγκυρας με το Βερολίνο, μετά την οργή της Τουρκίας επειδή το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ψήφισμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο αριθμός των διπλωματών που ζήτησαν άσυλο ενδέχεται να έχει αυξηθεί. Κυβερνητικές πηγές είπαν στην εφημερίδα ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταναστών και Προσφύγων (BAMF) δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή όχι το αίτημά τους.

Για τους διπλωμάτες αυτούς υπάρχουν υποψίες ότι είναι υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του πρώην συμμάχου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τελευταίος τον χαρακτηρίζει ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος, όμως ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση. Η τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.