Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Ο καιρός της Δευτέρας


Η εβδομάδα φέρνει επιδείνωση, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας...
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα εξασθενήσουν, ενώ στη Θράκη ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, και κυρίως στα νότια τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Το σκηνικό του καιρού θα βελτιωθεί σταδιακά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ειδικότερα, στα Ιωάννινα αναμένεται να επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη Θεσσαλία τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια σταδιακά 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στην περιοχή θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση καιρού για Τρίτη

Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές προβλέπονται την Τρίτη στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ανατολικά της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.