Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός που ψέκασε τους συνταξιούχους


Εξηγήσεις στους ανωτέρους του έδωσε ο αστυνομικός που προχώρησε σε χρήση χημικών κατά των συνταξιούχων οι οποίοι διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας...



Όπως τόνισε στην απολογία του προέβη σε αυτή την καταδικαστέα από όλους ενέργεια, φοβούμενος ότι θα υπήρχαν θύματα αν οι συνταξιούχοι συνέχιζαν να ταρακουνάνε την κλούβα των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού.

Έτσι αποφάσισε, χωρίς να ενημερώσει, να διαλύσει το πλήθος με ρίψη δακρυγόνων.

«Φοβήθηκα ότι θα αναποδογύριζαν την κλούβα. Αν γύριζε θα πλάκωνε συνταξιούχους ή αστυνομικούς. Μπορεί να είχαμε θύματα. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να σταματήσουν να την κουνούν. Έπρεπε να τους απωθήσουμε. Να σταματήσει η ένταση. Έκανα 3 ή 4 φορές χρήση της φυσούνας χημικών χαμηλά στα πόδια. Έκρινα πως ήταν η ιδανικότερη λύση για να αποφευχθούν τα χειρότερα» είπε ο αστυνομικός σε ανώτατους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής μετά τη διαταγή της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης, που ανατέθηκε σε Ταξίαρχο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Αντίστοιχες καταθέσεις θα ληφθούν από τους αξιωματικούς στο κέντρο επιχειρήσεων, τους επικεφαλής των μέτρων στην Ηρώδου Αττικού και των υπόλοιπων αστυνομικών της επίμαχης διμοιρίας, προκειμένου να υπάρχει μια ευρύτερη εικόνα για τις συνθήκες του περιστατικού και τις εντολές που είχαν δοθεί.

Επισημαίνεται ότι στο κέντρο επιχειρήσεων υπήρχε επικεφαλής αξιωματικός των μέτρων, ο οποίος φαίνεται να έχει δώσει εντολή να μην σπάσει ο αστυνομικός κλοιός όχι όμως να γίνει χρήση χημικών.

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας διέταξε προκαταρκτική διοικητική εξέταση, η οποία σε είκοσι μέρες πρέπει να βγάλει αποτέλεσμα. Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν παραπτώματα, θα γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο αστυνομικός που έκανε χρήση, εντοπίστηκε άμεσα από τις εικόνες και τα βίντεο, καθώς ήταν και ο μοναδικός που είχε στην κατοχή του την φυσούνα, ενώ ερευνάται και ένας δεύτερος που φαίνεται να έχει ρίξει δακρυγόνο από το πίσω μέρος της αστυνομικής κλούβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.