Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Αμετανόητος ο Βαρουφάκης: Ναι, έλεγα ότι έχουμε πτωχεύσει...


Ο αμετανόητος πρώην υπουργός Οικονομικών δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να απολογηθεί γιατί με τις δικές του διαπραγματεύσεις οι Έλληνες φεσώθηκαν με άλλα 100 δισ. και επιπλέον ένα σκληρότερο Μνημόνιο...Απάντηση στα όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Εξεταστική της Βουλής για τα όσα έλεγε ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών την περίοδο της πρώτης διαπραγμάτευσης δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Με δήλωσή του στο Real.gr ο κ. Βαρουφάκης παραδέχεται ότι μιλούσε για πτωχευμένο κράτος και επιτίθεται προσωπικά στον Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι εκείνος ήταν εκλεγμένος από 140.000 ψηφοφόρους ενώ εκείνος ήταν διορισμένος.

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ
«Ως υπουργός Οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.

Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους. Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.