Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ο Μπλερ εκλιπαρεί τους Βρετανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα... του Τσίπρα


Κάντε το όπως ο Τσίπρας, ξαναψηφίστε για το Brexit, λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρώην Βρετανός Πρωθυπουργός...






Την άποψή του ότι θα πρέπει να δοθεί άλλη μία ευκαιρία στο βρετανικό λαό για να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο εντός της ΕΕ εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί είτε μέσω ενός ψηφίσματος στο Κοινοβούλιο, είτε με εκλογές ή με ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

Όπως είπε ο Τόνι Μπλερ, κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος ο βρετανικός λαός δεν μπορούσε να καταλάβει τις επιπτώσεις ενός Brexit. Αλλά αυτές θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Περιγράφοντας, μάλιστα, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως «καταστροφή», είπε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στους Βρετανούς πολίτες να αλλάξουν γνώμη.

«Αν θέλετε να διατηρήσετε την πρόσβαση στην ενιαία αγορά, θα υπάρχουν διάφορες υποχρεώσεις που θα σας υποβληθούν, σε σχέση με την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, με τις νομικές υποχρεώσεις (... ) είναι λοιπόν οι ελευθερίες που θα απολαύσετε πραγματικά τόσο σημαντικές ώστε να θέλετε να αποχωρήσετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση;», διερωτήθηκε ο Τόνι Μπλερ.

«Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι μπορείτε πραγματικά να πάτε σε ένα πολύ πιο δύσκολο Brexit, να φύγετε από την ενιαία αγορά εντελώς... τότε θα είστε σε θέση να υπολογίσετε, πόσο πόνο, πόση δυσκολία, πόση οικονομική και κοινωνική αναδιάρθρωση απαιτείται ώστε να γίνει επιτυχημένο αυτό», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τόνι Μπλερ είχε ταχθεί υπέρ του Bremain πριν ακόμα και από το δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.