Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Επιστήμονες: Η μαριχουάνα βλάπτει τον εγκέφαλο!


Εάν καπνίζετε μαριχουάνα για πέντε χρόνια ή περισσότερο, σε καθημερινή βάση, προετοιμαστείτε να χάσετε την ευγλωττία σας...



Μια μελέτη από μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Λωζάννης στην Ελβετία, η οποία δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το έτος, διαπίστωσε ότι τα άτομα που κάπνιζαν μαριχουάνα σε καθημερινή βάση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, είχαν φτωχότερη λεκτική μνήμη στην μέση ηλικία από ό, τι άλλοι.

Αυτό προκύπτει λαμβάνοντας υπόψιν μια σειρά παραγόντων, όπως η ηλικία, η εκπαίδευση, η επιπλέον χρήση ουσιών και τα θέματα ψυχικής υγείας.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι η σχέση μεταξύ της χρήσης μαριχουάνας και των προβλημάτων μνήμης ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη καθώς και το γεγονός ότι όσο περισσότερο μαριχουάνα κάπνιζαν οι άνθρωποι, τόσο χειρότερες ήταν οι επιδόσεις τους στα τεστ μνήμης.

Αν και η διαφορά δεν ήταν έντονη μετά από τα πέντε χρόνια χρήσης, όσα περισσότερα έτη καπνίζουν οι χρήστες καθημερινά, τόσο περισσότερο περιπλέκεται το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.