Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Έκρηξη - ΣΟΚ του χρέους της Γαλλίας


Το γαλλικό χρέος αυξήθηκε στο 98,4% της οικονομικής παραγωγής στα τέλη του δεύτερου τριμήνου, δηλαδή σε υψηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι αναμένει η κυβέρνηση για το τέλος του 2016...



Το χρέος της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης αυξήθηκε σε 31,7 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 98,4% του ΑΕΠ, από 97,5% στα τέλη του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με το MarketWatch. Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προϋπολογισμού, το Υπουργείο Οικονομικών προέβλεψε ότι το χρέος θα διαμορφωθεί στο 96,1% του ΑΕΠ στα τέλη του 2016.

Αυτό αντανακλά μικρή πτώση σε σχέση με το 96,2% που καταγράφηκε το 2015. Η αύξηση του χρέους άνω των επιπέδων που αναμένει η κυβέρνηση έρχεται ενόψει των εκλογών του 2017 και των ερωτημάτων που αντιμετωπίζει για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Στο μεταξύ, το δημοσιονομικό συμβούλιο της χώρας ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει τον στόχο για έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2017, ένα επίπεδο στο οποίο οι αναλογίες χρέους αρχίζουν να υποχωρούν.


1 σχόλιο:

  1. "μαζι" τα φαγαμε!!!χαχαχαχα!!
    νομιζω πως εφτασε η ωρα για την λυπητερη!
    τωρα τι θα πουν???
    ιταλια γαλια-γερμανια-ισπανια-πορτογαλια- και τοσες αλλες χωρες,που τα φαγατε?? στις πουτανες????..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.