Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Εφιαλτικές προβλέψεις γερμανικών "Think Tanks" για την Ελλάδα [πίνακας]


Κατά δύο ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες ή 3,5 δισ. ευρώ διαφέρει η πρόβλεψη που κάνουν τα 8 σημαντικότερα γερμανικά οικονομικά think tanks για την ελληνική οικονομία το 2017 σε σχέση με εκείνη που κάνει το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών...



Συγκεκριμένα, τα γερμανικά think tanks προβλέπουν στην εξαμηνιαία έκθεση την οποία δημοσίευσαν -κατά παραγγελία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας- ανάπτυξη μόλις 0,7% το 2017 ενώ το ελληνικό ΥΠΟΙΚ προβλέπει ανάπτυξη 2,7%.
Αν επαληθευτεί η πρόβλεψη των Γερμανών οικονομολόγων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2017, τότε θα εκτροχιαστούν τελείως οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2017.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόβλεψη αυτή έρχεται ανήμερα της συνεδρίασης του Euro Working Group (EWG) το οποίο θα συζητήσει το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής ενώ στις 17 Οκτωβρίου αναμένεται η έλευση των ανωτάτων κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα με στόχο να «τρέξει” η 2η αξιολόγηση του προγράμματος.
Πιο αναλυτικά οι προβλέψεις του ελληνικού ΥΠΟΙΚ από τη μια μεριά και των γερμανικών οικονομικών think tanks από την άλλη όπως αυτά αποτυπώνονται στην εξαμηνία έκθεση προοπτικών τους όσο αναφορά το ρυθμό μεταβολής του ελληνικού ΑΕΠ έχουν ως εξής:


2016 2017 2018
Προγνώσεις ελληνικού ΥΠΟΙΚ -0,30% 2,70% 3,10%
Προγνώσεις γερμανικών οικονομικών think tanks -0,40% 0,70% 1,50%

Τα γερμανόφωνα οικονομικά think tanks τα οποία υπογράφουν την εν λόγω οικονομική έκθεση είναι τα ακόλουθα:
– Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung (DIW), Berlin [
– Ouml;sterreichisches Institut für Wirtschaftsforschung (WIFO), Wien
– ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München
– KOF Konjunkturforschungsstelle der ETH Zürich
– Institut für Weltwirtschaft an der Universität Kiel
– Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung Halle
– Rheinisch-Westfälisches Institut für Wirtschaftsforschung 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.