Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Κάνει συναλλαγές η κυβέρνηση με δικαστικούς;


Με μία σκληρή δήλωσή, ο βουλευτής Νομού Λέσβου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου....




αναφερόμενος «στο ενδεχόμενο παράτασης των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστικών λειτουργών», επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση.

Ο κ. Αθανασίου κατήγγειλε «συνεχείς ωμές παρεμβάσεις στη λειτουργία της δικαιοσύνης» καθώς και «αίσθηση συναλλαγής της κυβέρνησης με συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς».

Συγκεκριμένα ο κ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής:

«Δεν εκπλήσσουν πλέον ενέργειες και παραλείψεις της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ, που υπονομεύουν τους θεσμούς και καταλύουν το υπόβαθρο του Κράτους Δικαίου. Κλασική περίπτωση αποτελούν οι συνεχείς ωμές παρεμβάσεις στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Τελευταίο δείγμα αυτής της νοοτροπίας είναι η μελετώμενη παράταση του ορίου ηλικίας, με κοινό νόμο, των υπηρετούντων δικαστικών λειτουργών, κατά παράβαση του άρθρου 88 του Συντάγματος, που επιτάσσει την υποχρεωτική αποχώρηση από την υπηρεσία όσων συμπληρώνουν το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα όριο ηλικίας.

Μια ακόμη ενέργεια, με την οποία εμπεδώνεται η αίσθηση συναλλαγής της Κυβέρνησης με συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι από την ίδια έχουν επιλεγεί να υπηρετούν στις ανώτατες θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.