Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Άνεμοι πολέμου μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν


Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί θυμίζει η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Οι ηγεσίες των δύο χωρών έχουν...


 θέσει σε κατάσταση ανώτατου συναγερμού τα στρατεύματα, οι άνδρες των οποίων έχουν παραταχθεί και αναμένουν εντολές, ενώ η Ινδία προχωρά στην εσπευσμένη εκκένωση μεγάλων περιοχών από τους κατοίκους, καθώς δεν αποκλείεται το ξέσπασμα μίας πολύ σοβαρής κρίσης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάνω από 1.000 χωριά κατά μήκος των συνόρων της Ινδίας και του Πακιστάν έχουν εκκενωθεί, ενώ η προετοιμασία για πιθανή σύγκρουση συνεχίζεται, μετά τα τελευταία σοβαρότατα επεισόδια που καταγράφηκαν.
Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση πραγματοποιείται μία μόλις ημέρα μετά την εισβολή των ειδικών δυνάμεων σε πακιστανικό έδαφος, προκειμένου να εντοπίσουν και εξολοθρεύσουν Πακιστανούς μαχητές, που ευθύνονται για την προ ημερών δολοφονία 19 Ινδών στρατιωτών σε καταυλισμό. Το Πακιστάν υποστηρίζει ότι η επιχείρηση των Ινδών διεξήχθη επί της ουδέτερης ζώνης του Κασμίρ και σκοτώθηκαν δύο Πακιστανούς στρατιώτες.
Στο Πακιστάν εξακολουθούν να αρνούνται την εισβολή των στρατιωτών του στο ινδικό έδαφος, την ίδια στιγμή που ο αρχηγός του στρατού επιθεώρησε τις μονάδες κατά μήκος των συνόρων την Παρασκευή, δηλώνοντας στα ΜΜΕ ότι οι στρατιώτες βρίσκονται στην ανώτερη δυνατή ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. «Οποιαδήποτε πρόκληση εναντίον μας, θα αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη δυνατή αντίσταση», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με αναλυτές, η Ινδία επιχειρεί να χαράξει μία νέα γραμμή στην ουδέτερη ζώνη, επιστρατεύοντας επιθετική πολιτική ως διαπραγματευτικό όπλο. Οι δύο χώρες διαφωνούν τα τελευταία 70 χρόνια για την κοιλάδα του Κασμίρ, ενώ οι διαφορές αφορούν και θρησκευτικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.