Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

"Έφυγε"ο ηθοποιός Γιώργος Χαραλαμπίδης


Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, ο ηθοποιός Γιώργος Χαραλαμπίδης...



Ο ηθοποιός τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ και η κηδεία του έγινε χθες, 12 Οκτωβρίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τους Ασωμάτους Ροδόπης.
Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στους Ασωμάτους το 1938 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1960. Ηταν ιδρυτής του θιάσου «Νέα Πορεία», με στόχο τη διαμόρφωση ενός αντιπροσωπευτικού λαϊκού ελληνικού Θεάτρου. Ο θίασος στεγάστηκε σε διάφορα θέατρα και περιόδευσε σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης υπήρξε, επίσης, υπεύθυνος αρχαιολογικής και λαογραφικής έρευνας για τον γυναικείο μοναχισμό, με αντίστοιχη τηλεοπτική εργασία στην ΕΡΤ2 με τον τίτλο «Γυναικεία μοναστήρια» (1995-1997).
Πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του παλιού και νέου ελληνικού κινηματογράφου όπως ''Υπολοχαγός Νατάσα'', ''Μια Ελληνίδα στο χαρέμι'', ''Μαντώ Μαυρογένους'', ''El Greco'', ''Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι'', ενώ συμμετείχε και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως ''Παράλληλοι Δρόμοι'', ''Οι Αταίριαστοι'', ''Το Κόκκινο Δωμάτιο'', ''Ματωμένα Χώματα'', κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.