Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ο καιρός της Τρίτης


Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές και θυελλώδεις ανέμους...




Την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 που από το μεσημέρι σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν από μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές μέχρι το βράδυ. Στις Κυκλάδες αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν από το μεσημέρι τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 και στην Κρήτη τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα λίγες αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 που σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν από το μεσημέρι τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση καιρού για Τετάρτη

Την Τετάρτη στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.