Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα πραγματοποιήσει για την ΕΕ το brexit


Την ανάληψη των καθηκόντων του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προετοιμασία και τη διενέργεια των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, Μισέλ Μπαρνιέ από την 1η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς...Ο πρώην Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μισέλ Μπαρνιέ, θα ξεκινήσει την αποστολή του προετοιμάζοντας και συντονίζοντας εσωτερικά τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο ίδιος, ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ο Μισέλ Μπαρνιέ δεν πρόκειται να επεισέλθει σε οποιουδήποτε είδους διαπραγμάτευση με το Ηνωμένο Βασίλειο, πριν την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Κληθείς να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι για την ανάγκη ″προπαρασκευαστικής εργασίας″ πριν την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επανέλαβε ότι η θέση της Επιτροπής είναι σαφής: «η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει όταν η Μ. Βρετανία κοινοποιήσει στην Επιτροπή την απόφασή της να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας. Μετά την κοινοποίηση, η Επιτροπή θα είναι έτοιμη να εμπλακεί εποικοδομητικά και καλή τη πίστει στις διαπραγματεύσεις για το Brexit″.

Τέλος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε την περασμένη Κυριακή τηλεφωνική συνομιλία με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, με την οποία συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.