Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

«Έτοιμος» να φέρει εργασιακό μεσαίωνα και στην ΕE ο Κατρούγκαλος!


H Ελλάδα θα είναι αυτή που θα «δείξει τον δρόμο» προκειμένου να επέλθουν οι απαραίτητες αλλαγές στην αγορά εργασίας όλης της Ενωμένης Ευρώπης, λέει ο υπουργός Εργασίας...




Η... ικανότητα του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου, να μετατρέπει το μαύρο σε άσπρο, μάλλον έχει αποδειχθεί από σειρά δηλώσεών του. Αλλά ως φαίνεται ο κ. Κατρούγκαλος είναι και ελαφρώς αμετροεπής κυρίως όταν προσπαθεί να πείσει για την ορθότητα της πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και της επιστροφής των εργασιακών σχέσεων σε συνθήκες που ίσχυαν την εποχή του... Μεσοπολέμου.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά το πέρας της συνόδου των υπουργών Εργασίας της Ε.Ε., δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα «δείξει τον δρόμο» προκειμένου να επέλθουν οι απαραίτητες αλλαγές στην αγορά εργασίας όλης της Ενωμένης Ευρώπης.

«Η εθνική μας θέση διαπραγμάτευσης δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά, συνολικά, το μέλλον της εργασίας στην Ευρώπη, ακριβώς γιατί το μνημόνιο συνδέει τις μεταρρυθμίσεις με την επιλογή των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Δεν σταμάτησε, όμως, εδώ αλλά φρόντισε να μας πληροφορήσει – πάντα μέσω των δηλώσεών του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων – ότι αυτά που θα αποφασιστούν στην Ελλάδα τώρα, θα χρησιμοποιηθούν ως βάση αναφοράς για όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνοντας, επίσης ότι στο σημερινό συμβούλιο υπουργών Εργασίας παρουσίασε την εθνική θέση διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, για κάποια ζητήματα δεν τίθεται θέμα επιλογής καλών πρακτικών, αλλά νομιμότητας και παρανομίας. Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, φρόντισε να τονίσει στους ομολόγους του της Ε.Ε. ότι οι θέσεις των Ελλήνων κοινωνικών εταίρων αποτελούν την εθνική θέση και απορρίπτουν προτάσεις που οι ίδιοι οι εργοδότες θεωρούν ότι δεν τους αφορούν, όπως οι ομαδικές απολύσεις ή η επαναφορά του λοκ-άουτ.

Όσο για το τι θα γίνει εάν τελικά οι ελληνικές θέσεις δεν ληφθούν υπόψη και «περάσουν» αυτές των δανειστών, ο υπουργός Εργασίας είχε απάντηση και σε αυτό: «Οι θέσεις μας πρέπει να υποστηριχθούν, γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα γίνει ένας δυστοπικός καθρέφτης του μέλλοντος της Ευρώπης»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.