Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Γιατί πάγωσε όλους τους λογαριασμούς του Russia Today η Μ. Βρετανία


Το Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να έχει παγώσει όλους του τραπεζικούς λογαριασμούς του Russia Today, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η αρχισυντάκτρια του Μέσου Margarita Simonyan...«Πάγωσαν τους λογαριασμούς μας στη Βρετανία. Όλους τους λογαριασμούς μας. Η απόφαση αυτή δεν υπόκειται σε αναθεώρηση. Ζήτω η ελευθερία του λόγου», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα η Simonyan.

Όπως υπενθυμίζει πάντως το BBC, στο RT έχουν επιβληθεί και στο παρελθόν κυρώσεις από την Ofcom, για μεροληπτικές αναφορές όσον αφορά στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Συρία.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν πίσω από αυτή την απόφαση βρίσκεται η Βρετανική κυβέρνηση, ωστόσο την Κυριακή ΗΠΑ και Βρετανία είχαν αναφέρει ότι εξέταζαν το ενδεχόμενο νέων μέτρων και πιθανών περαιτέρω κυρώσεων στη Μόσχα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στους διαρκείς βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων της Ρωσίας στο Χαλέπι.

«Φαίνεται ότι καθώς φεύγει από την ΕΕ, το Λονδίνο, αποφάσισε να αφήσει πίσω στου όλες τις υποχρεώσεις του απέναντι στην ελευθερία του Τύπου. Όπως λένε, είναι καλύτερο να ξεκινήσεις μία καινούρια ζωή χωρίς άσχημες συνήθειες», έγραψε στο Facebook η εκπρόσωπος τύπου ο Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Russia Today αποτελεί το κύριο μέσο προπαγάνδας της Ρωσικής κυβέρνησης στον αγγλόφωνο κόσμο. Όπως σχολιάζει ο Guardian, το Μέσο παρουσιάζεται ως η προς τα αριστερά εναλλακτική λύση στις mainstream ειδήσεις, στην πραγματικότητα όμως τα ρεπορτάζ του αντικατοπτρίζουν επιμελώς την αντι-δυτική κοσμοθεωρία του Κρεμλίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.