Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Αντιπαράθεση Γερμανίας- Tesla για το «Autopilot»


Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Αλεξάντερ Ντομπρίντ, ζήτησε από την Tesla να σταματήσει...


 να διαφημίζει τα ηλεκτρικά της οχήματα αναφέροντας ότι έχουν το χαρακτηριστικό Autopilot (αυτόματος πιλότος), καθώς αυτό υποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται η προσοχή του οδηγού, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο την Κυριακή.
Εκπρόσωπος του υπουργείου, επιβεβαιώνοντας αναφορά στην Bild am Sonntag, δήλωσε πως η αρμόδια υπηρεσία (ΚΒΑ) απευθύνθηκε στην αμερικανική εταιρεία για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως υπάρχει επιστολή στην Tesla με το αίτημα να μην χρησιμοποιείται ο παραπλανητικός όρος “Autopilot” για το σύστημα υποβοήθησης οδηγού του αυτοκινήτου» αναφέρεται σε γραπτή απάντηση σε ερώτημα που απεύθυνε στο υπουργείο το Reuters.
Εκπρόσωπος της Tesla είπε πως ο όρος «Autopilot» - που περιγράφει ένα σύστημα το οποίο λειτουργεί μαζί με έναν άνθρωπο χειριστή, χρησιμοποιείται στον τομέα της αεροδιαστημικής εδώ και δεκαετίες, και ότι η εταιρεία πάντα έκανε ξεκάθαρο στους πελάτες της πως η χρήση του συστήματος προϋποθέτει οι οδηγοί να έχουν συνέχεια την προσοχή τους στον δρόμο.
«Ακριβώς όπως σε ένα αεροπλάνο, όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Autopilot μειώνει τον φόρτο εργασίας του οδηγού και παρέχει ένα επιπλέον στρώμα ασφαλείας, εν συγκρίσει με την κανονική, μόνο χειροκίνητη, οδήγηση» τόνισε.
Την Παρασκευή, η ΚΒΑ- που υπάγεται στον Ντομπρίντ- προειδοποίησε τους κατόχους οχημάτων της Tesla πως τα αυτοκίνητά τους δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς τη συνεχή προσοχή τους, και πως, σύμφωνα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, πρέπει να παραμένουν σε εγρήγορση.
Το Autopilot της Tesla έχει δεχτεί έντονες κριτικές τον τελευταίο καιρό, καθώς τον Μάιο ο οδηγός ενός Model S είχε σκοτωθεί σε σύγκρουση με φορτηγό στη Φλόριντα, ενώ το σύστημα ήταν σε λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.