Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Σείστηκε η Βουλή από την συγκέντρωση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ ενάντια στο "μαύρο" του Παππά [video]


Τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από την Βουλή πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα τηλεοπτικά μέσα ζητώντας την ακύρωση του διαγωνισμού και την κατάργηση του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες...




Στην είσοδο της Βουλής αναρτήθηκε πανό με κεντρικό σύνθημα «Το Μαύρο δεν έχει αποχρώσεις». Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ώρες μετά από την απόφαση του ΣτΕ, που έκανε δεκτές επί της αρχής τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών για τις άδειες και να συζητήσει σε άλλη συνεδρίαση την συνταγματικότητα του νόμου, απόφαση που για τους εργαζόμενους θεωρείται ως μια "πρώτη νίκη".

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, μετέφερε την βούληση της κυβέρνησης να μην επαναληφθούν μονομερείς ενέργειες, χωρίς ωστόσο να διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να ξανακατατεθεί η τροπολογία Παππά, που προέβλεπε κλείσιμο εντός 5 ημερών όσων τηλεοπτικών σταθμών δεν πήραν άδεια στον πρόσφατο διαγωνισμό.



Μετά την συνάντηση της αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, οι εργαζόμενοι μετέφεραν στους συγκεντρωμένους ότι ο κ. Βούτσης τους είπε, ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα τροπολογία τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Οι εργαζόμενοι μετέφεραν στον κ. Βούτση τα αιτήματα του κλάδου και τον εμπαιγμό, που όπως είπαν δέχονται από την κυβέρνηση και την υπόσχεση που τους είχε δώσει ο Νίκος Παππάς για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Οι εργαζόμενοι επανέλαβαν ότι πάγιο αίτημα τους είναι να μη πέσει μαύρο σε κανένα κανάλι και συζήτησαν την χθεσινή απόφαση στη συνεδρίαση του ΣτΕ. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους ο κ. Βούτσης τους είπε: "Πήραμε το μήνυμα". Ο κ. Βούτσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε επίσης πως η επόμενη κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης θα είναι συλλογική και όχι κάποια τροπολογία όπως αυτή που έφερε στη Βουλή ο κ. Παππάς την περασμένη Παρασκευή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.