Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Αυτός ο 13χρονος αυτοκτόνησε επειδή του έκαναν bullying [ΦΩΤΟ]


Συγκλονισμένη είναι η Αυστραλία από τον τραγικό χαμό ενός ανήλικου μαθητή…


Όλοι θρηνούν για τον 13χρονο Τάιρον Άνσγουορθ από το Brisbane, που έβαλε τέλος στη ζωή του επειδή δεν άντεχε το γεγονός ότι ήταν gay και τον κορόιδευαν για αυτό.
Η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού αποκάλυψε ότι ο γιος της έβαλε τέλος στη ζωή του την περασμένη Δευτέρα, εξαιτίας του bullying που δεχόταν στο σχολείο επειδή ήταν gay.
«Ο Τάιρον είχε αποδεχτεί πως είναι gay και πολλοί άνθρωποι είχαν αρχίσει να τον πειράζουν» ανέφερε η μητέρα του, Αμάντα, στην εφημερίδα «The Courier - Mail».
«Ήταν θηλυπρεπής, λάτρευε τη μόδα, αγαπούμε το μέικ απ και τα αγόρια τον κορόιδευαν συνεχώς, αποκαλώντας τον gay, νεράιδα κ.ά. Και αυτό ήταν κάτι που συνέβαινε από τα πέντε του χρόνια. Πιστεύω πως αυτοί οι άνθρωποι είναι η αιτία που δεν είναι πια μαζί μας. Τον ώθησαν στα άκρα».



Η σοκαριστική είδηση του θανάτου του μαθητή προκάλεσε την οργή των χρηστών στο Twitter που κάλεσαν την αυστραλιανή κυβέρνηση να δώσει περισσότερη έμφαση στο πρότζεκτ «Safe Schools», ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην εκπαίδευση των μαθητών γύρω από LGBTQ θέματα, καθώς και στη μείωση του ομοφοβικού και του τρανσφοβικού bullying.



Πριν από έναν περίπου μήνα, ο 13χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο έπειτα από ένα βίαιο περιστατικό, κατά τη διάρκεια του οποίου ένας συμμαθητής τον χτύπησε στο σαγόνι με μία σανίδα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργείο.



Η διευθύντρια του σχολείου όπου φοιτούσε το παιδί δήλωσε στην εφημερίδα πως δεν γνώριζε για το bullying. «Συμπάσχουμε με την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους. Δεν κατατέθηκε καμία αναφορά για bullying, εμείς προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε με τις οικογένειες για να επιλύουμε τέτοια σύνθετα ζητήματα».
Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό της επίθεσης που προηγήθηκε του θανάτου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.