Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Πλέονασμα - ψέμα της κυβέρνησης κατά 1,5 δισ. ευρώ


Από την φορολαίλαπα η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι κατάφερε να ξεπεράσει τους στόχους ων δημοσίων εσόδων κατά 1,5 δισ. ευρώ. Μόνο που δεν λέει πόσα χρωστάει σε ιδιώτες και επιχειρηματίες...





Υπέρβαση κατά 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι του στόχου καταγράφουν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο 10μηνο του έτους.

Η... καλή πορεία των εσόδων, σε συνδυασμό με την υπέρμετρη μείωση των δαπανών κατά 3,2 δισ. ευρώ, οδήγησε σε πρωτογενές πλεόνασμα που ξεπερνά τον στόχο κατά 4,7 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, τους πρώτους δέκα μήνες του έτους τα έσοδα ανήλθαν σε 42,8 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,8% σε σχέση με τον στόχο που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Ειδικά καλές ήταν οι επιδόσεις τον Οκτώβριο, όταν οι εισροές στα δημόσια ταμεία ξεπέρασαν το στόχο κατά λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι κρατικές δαπάνες ήταν χαμηλότερες έναντι του στόχου κατά περισσότερα από 3,2 δισ. ευρώ, και άγγιξαν τα 41,5 δισ ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.