Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

«Τα 40 λεπτά μαζί με τον Πρόεδρο Ομπάμα» [video]


Η αρχαιολόγος και προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου, περιγράφει τις εντυπώσεις της από τον Αμερικανό πρόεδρο κατά την ξενάγησή του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης..H κ. Μπάνου ανέβηκε μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο στην Ακρόπολη και επί 40 λεπτά τον ξενάγησε στα μνημεία του Ιερού Βράχου και δηλώνει εντυπωσιασμένη.

«Hταν πολύ άνετος και με έκανε να νιώσω κι εμένα πολύ άνετα γιατί καταλαβαίνετε ότι το να ξεναγεί κανείς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο», δήλωσε η αρχαιολόγος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι φύσει και θέση ευγενής άνθρωπος, ένας χαρισματικός άνθρωπος», συνεχίζει: «Όταν του είπα ότι νιώθω μεγάλη τιμή που τον γνώρισα μου είπε ότι νιώθει κι εκείνος τιμή που βρέθηκε στην Ακρόπολη».

Σύμφωνα με την αρχαιολόγο, ο πρόεδρος Ομπάμα «έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα μνημεία, μου έκανε πολλές ερωτήσεις για το καθένα από αυτά και φάνηκε να ξέρει πολλά πράγματα για την ελληνική μυθολογία».

Στην ερώτηση τι φάνηκε να τον εντυπωσιάζει περισσότερο απάντησε «ήταν πάρα πολύ συγκρατημένος, δεν εξέφρασε συναισθήματα, τον ενδιέφεραν τα πάντα αλλά χωρίς να εκφράζεται ιδιαίτερα για κάτι» ενώ αποκάλυψε ότι της είπε πως θα ξανάρθει με όλη την οικογένειά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.