Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Το Planet-Greece στην καρδιά των επεισοδίων: Τα σπάνε ανενόχλητοι στο Πολυτεχνείο με τις... ευλογίες Τόσκα! [video]


Οργή κι αποτροπιασμός. Ανενόχλητοι, οι αναρχικοί - φασίστες καίνε και σπάνε μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, με τον υπουργό Προστασίας του... κουκουλοφόρου, Νίκο Τόσκα, να δίνει εντολή στους πάνω από 1.000 αστυνομικούς να παρακολουθούν σαν θεατές...




Ανενόχλητοι και ...αραχτοί, με όλη τους την άνεση, σπάνε και καταστρέφουν οι κουκουλοφόροι στην περιοχή των Εξαρχείων. Από νωρίς το απόγευμα οι κουκουλοφόροι επιδίδονται σε καταστροφές, καίνε περιουσία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος με την ΕΛΑΣ να περιορίζεται σε εφόδους για να μην τους αφήσουν να επεκτείνουν τη δράση τους έξω από τα όρια του γκέτο των Εξαρχείων. Έως τις δέκα το βράδυ, μετά από συγκρούσεις σχεδόν τεσσάρων ωρών, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε δύο συλλήψεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου από τις οκτώ το βράδυ είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης της Πυροσβεστικής. Στη Στουρνάρη και τους γύρω δρόμους επικεντρώθηκαν τα επεισόδια, καθώς οι κουκουλοφόροι χρησιμοποιούν ως «ορμητήριο» την πύλη του Πολυτεχνείου από τη Στουρνάρη.



Και αργότερα, όμως, περίπου στις δέκα το βράδυ, μετά από πρόσκαιρη ύφεση των επεισοδίων και «ανασύνταξη» των κουκουλοφόρων, οι αστυνομικές δυνάμεις φάνηκε να έχουν οπισθοχωρήσει από το επίκεντρο των συγκρούσεων με αποτέλεσμα οι ταραξίες να κάνουν έφοδο στην Πατησίων και να αρχίσουν να σπάνε φανάρια, κάδους και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Μάλιστα, έφτασαν μια ανάσα από τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα με απειλητικές διαθέσεις εναντίον τους. Τα οδοφράγματα παραμένουν στις οδούς Στουρνάρη και Τζορτζ.

Οι κουκουλοφόροι είχαν δείξει τις διαθέσεις τους ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου ήδη από το απόγευμα της Τρίτης, με αφορμή, τότε, την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Και τότε, η ΕΛΑΣ «άφησε» τα επεισόδια να εξελιχθούν στην περιοχή των Εξαρχείων επί ώρες.

Μόνο που αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο καίγοντας την ελληνική σημαία:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.