Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Φρικτό τροχαίο δυστύχημα στην Ηλεία - Διαμελίστηκε 67χρονος οδηγός


Η προσπέραση που επιχείρησε να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νταλίκα, που βρισκόταν μπροστά του, ήταν η αιτία, του φρικιαστικού τροχαίου δυστυχήματος, που...


 συνέβη στην Εθνική Οδό Πύργου – Πάτρας, στο ύψος της Ράχης, Δυτικής Αχαΐας, με θύμα έναν 67χρονο άνδρα από την περιοχή της Ηλείας.
Το τροχαίο, που χαρακτηρίσθηκε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ από τα πιο φρικιαστικά, είχε ως αποτέλεσμα τον διαμελισμό του 67χρονου, που βρέθηκε εγκλωβισμένος κάτω από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του, όταν αυτό, ισοπεδώθηκε στην κυριολεξία από την νταλίκα, που ακολουθούσε.
Χθες το πρωί, στον δρόμο καρμανιόλα, όλοι πάγωσαν όταν είδαν το τροχαίο ατύχημα, καθώς το αυτοκίνητο του 67χρονου, Δημήτρη Κυπραίου, ο οποίος είχε φύγει από το σπίτι που είχε στην Μαγούλα της Δημοτικής Ενότητας Ωλένης, με κατεύθυνση την Αθήνα, όπου τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα, είχε μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών ενώ ο ίδιος παρέμενε εγκλωβισμένος μέσα σε αυτό.

Νωρίτερα, το όχημα που οδηγούσε ο 67χρονος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να κάνει προσπέραση σε μια νταλίκα που είχε την ίδια κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουσθεί με άλλο όχημα το οποίο είχε κατεύθυνση προς Πύργο και επέβαινε ένας 72χρονος επίσης από την περιοχή της Ηλείας.
Η πιο τραγική εικόνα που χαρακτήρισε το τροχαίο δυστύχημα, ήταν πως το αυτοκίνητο του 67χρονου, μετά την σύγκρουση με το όχημα της αντίθετης κυκλοφορίας, εισήλθε και πάλι στην πορεία προς Πάτρα, με αποτέλεσμα η νταλίκα που ακολουθούσε στην κυριολεξία να το ισοπεδώσει. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν τον άτυχο 67χρονο διαμελισμένο, καθώς έως ότου γίνει ο απεγκλωβισμός, οι Αρχές, είχαν σχηματίσει την άποψη πως μέσα στο τραγικό αυτοκίνητο, βρίσκονταν δύο άτομα.
Να σημειωθεί ότι τραυματίες είναι ο 23χρονος οδηγός της νταλίκας αλλά και ο 72χρονος από το δεύτερο αυτοκίνητο, που κατάγεται επίσης από την Ηλεία.

«Επιτέλους θέλουμε έναν δρόμο»
Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γρηγόρης Μπαράκος, μιλώντας χθες στην εκπομπή «Μεσημέρι Μαζί» και τον δημοσιογράφο, Γιάννη Αργυρόπουλο, χαρακτήρισε το τροχαίο ως το πιο φρικιαστικό, σε έναν δρόμο καρμανιόλα. Μάλιστα, τόνισε πως αυτό ήταν από τα λίγα φρικτά τροχαία δυστυχήματα, που ο ίδιος έχει αντικρίσει ενώ ευχήθηκε να μην υπάρξουν στο μέλλον αντίστοιχα περιστατικά.
Ο κ. Μπαράκος, φανερά αγανακτισμένος, από τις εικόνες διαμελισμού που αντίκρισαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και ο γιατρός που έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος με την Κινητή Μονάδα, τόνισε πως πρέπει επιτέλους ο δρόμος Πάτρα – Πύργος να γίνει πράξη και η Πολιτεία να μην «κωφεύει» εδώ και χρόνια.
Στο σημείο του τροχαίου έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πυροσβέστες και αστυνομικοί. Έπειτα από λίγη ώρα οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια των δύο επιβατικών αυτοκινήτων τρία άτομα και όπως διαπιστώθηκε ένας από τους επιβαίνοντες ήταν νεκρός, ενώ οι άλλοι δυο σοβαρά τραυματισμένοι.
«Είναι από τα λίγα φρικτά δυστυχήματα που έχω δει και εύχομαι να μην αξιωθώ μέχρι να φύγω να δω τέτοιες εικόνες. Δεν έχει σημασία ο αριθμός των νεκρών ή των τραυματιών. Έχουμε άλλα τροχαία που είναι πολλοί περισσότεροι αλλά δεν είναι τόσο φρικτή η εικόνα. Οι συνεργάτες μου δεν μπορούσαν να διακρίνουν μέσα στα συντρίμμια εάν είναι ένας ο νεκρός ή δύο. Όλα έμοιαζαν πως είναι δύο άνθρωποι γιατί ήταν διαμελισμένο το πτώμα. Το σημείο αυτό είναι γνωστό, είμαι είκοσι χρόνια στο ΕΚΑΒ είναι από τα λίγα γνωστά σημεία που υπάρχουν τροχαία πολύ σοβαρά. Αυτά που έλεγα τότε αυτά λέω και σήμερα – επιτέλους ένα δρόμο θέλουμε, ένα δρόμο για την Δυτική Πελοπόννησο. Όχι δύο ούτε τρεις, ένα σωστό δρόμο. Έχουμε θρηνήσει μια ολόκληρη πόλη όλα αυτά τα χρόνια, από τους τραυματίες, τους ανάπηρους και τους νεκρούς. Λες και ζητάμε κάτι που δεν γίνεται ή κάτι το υπερβολικό; Ένα δρόμο», ανέφερε με αγανάκτηση ο κ. Μπαράκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.