Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

6 εβδομάδες φορο-κόλασης για τους πολίτες


Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του έτους στα κρατικά ταμεία έχει ξεκινήσει. Και από το πόσο επιτυχημένα θα κλείσει το δημόσιο ταμείο φέτος θα εξαρτηθούν πολλά για τη συνολικότερη πορεία των δημοσιονομικών πραγμάτων και για την επιτυχία του ίδιου του τρίτου ελληνικού μνημονίου...



Μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες οι φορολογούμενοι θα κληθούν να σηκώσουν ένα πολύ μεγάλο φορολογικό βάρος πληρώνοντας πολλαπλές φορολογικές υποχρεώσεις. Πρόκειται για συνολικό φορολογικό που ξεπερνά τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει:

– την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων συνολικού ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ

– την τρίτη και τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ

– τα τέλη κυκλοφορίας ύψους 1,2 δις ευρώ

– τις δυο τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων

– τις δόσεις για τις ρυθμισμένες οφειλές των φορολογούμενων, όπως για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

– συνολικό ΦΠΑ ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ

Από την εισπραξιμότητα των παραπάνω φορολογικών επιβαρύνσεων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και αν θα συνεχιστεί η υπέρβαση των φορολογικών εσόδων, η οποία και αποτελεί ίσως το σημαντικότερο διαπραγματευτικό ατού της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την πορεία εφαρμογής του νέου μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.