Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας - Χωρίς προβλήματα η νοσηλεία 6χρονου στα Χανιά


Μετά τα τρία κρούσματα μηνιγγίτιδας που εκδηλώθηκαν σε δύο παιδιά απο τα Χανιά και...


 ένα απο το Ρέθυμνο και χρειάστηκε η νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο Χανίων, ένα ακόμη κρούσμα εμφανίστηκε στα Χανιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα 6χρονο αγόρι το οποίο παρουσίασε συμπτώματα ιογενούς μηνιγγίτιδας και νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας του.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ στην περίπτωση της ιογενούς μηνιγγίτιδας δεν απαιτείται απολύμανση των χώρων όπου ήταν ο ασθενής παρά μόνο η τήρηση των κανόνων υγειινής.
Ειδικότερα συστήνεται:
· Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό πριν το φαγητό ή την προετοιμασία του φαγητού καθώς και μετά τη χρήση τουαλέτας ή την αλλαγή πάνας σε παιδιά (τόσο του παιδιού όσο και του ενήλικα που το φροντίζει).
· Σχολαστικό και συχνό πλύσιμο των χεριών (τρίψιμο για τουλάχιστον 15-20 δευτερόλεπτα) τόσο του ασθενούς με διαρροϊκές κενώσεις όσο και του ατόμου που τον φροντίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.