Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ο Χρυσοχοΐδης απαντά στον Γιωτόπουλος για τους 8 ασύλληπτους της 17Ν


«Δεν ανοίγω διάλογο για ζητήματα που αφορούν την ιστορία»...


 
  είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρώην υπουργός δημόσιας τάξης κατά τη σύλληψη της 17 Νοέμβρη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αφορμή η επιστολή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στην οποία κάνει λόγο για οκτώ ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης. Συνέχισε λέγοντας πως δεν θα ασχοληθεί με τέτοιου είδους κείμενα καθώς έχουν εγκριθεί από τα ελληνικά δικαστήρια σε όλους τους βαθμούς της ελληνικής δικαιοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είπε τα εξής:

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Δεν έχω κανένα σχόλιο, ούτε ασχολούμαι με τέτοιου είδους δηλώσεις, κείμενα. Τα ζήτημα αυτά έχουνε κριθεί από την ελληνική δημοκρατία και το ευρωπαϊκό δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον ποινικό νόμο, το σύνταγμα της Ελλάδας. Με σεβασμό στα ανθρωπινά δικαιώματα κρίθηκαν αμετακλήτως σε όλους τους βαθμούς της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Για τα ασύλληπτα μέλη της 17ης Νοέμβρη
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Δεν με προβληματίζει καθόλου και τίποτε και δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Απολύτως κανένα σχόλιο!

Όλους αυτούς τους μύθους έχουμε φτιάξει σε αυτή τη χώρα και αδικήσαμε τους εαυτούς μας, ότι πρώτον ότι όλη αυτή η υπόθεση ήταν κάποιοι «εξωγήινοι», κάποιοι πράκτορες, κάποιες μυστικές υπηρεσίες, θεωρίες συνωμοσίας όλα αυτά και τελικώς γραφτήκαν εκατομμύρια σελίδες όλα χωρίς καμία σχέση με την πραγματικότητα. Απλώς λέω ας μην μιλάμε για όλα αυτά, δεν έχουν καμία σημασία.

Αξία έχει ένα πράγμα, πρώτον νοιώθω σεβασμό σε κάθε άνθρωπο για την ανθρωπινή ζωή, για την ανθρωπινή ελευθερία, για τα ανθρωπινά δικαιώματα, με αυτή την έννοια νοιώθω σεβασμό και για τον φυλακισμένο και για τον καταδικασμένο.

Νοιώθω σεβασμό για όλους τους ανθρώπους ακόμα και γι’ αυτόν που είναι στην φυλακή μέσα και θέλει να διεκδικεί τα δικαιώματα του, πρέπει να σεβόμαστε αυτό το δικαίωμα.

Από την άλλη πλευρά σέβομαι πολύ την ανθρωπινή ζωή και θέλω να σας πω όλα αυτά τα χρόνια μέχρι να αποκαλυφθεί αυτή η υπόθεση εκατοντάδες άνθρωποι, δεκάδες ορφανά παιδιά μεγάλωσαν χωρίς τον πατερά τους.

Πολλές μάνες αστυνομικών, μείνανε χωρίς το παιδί τους και μέσα στο βουβό πόνο και στην εγκατάλειψη μες στην ντροπή πολλές φορές. Η σκέψη μου και το μυαλό μου είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που φύγανε και ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί οι υπεύθυνοι!

Μην κάνουμε το λάθος και μπούμε σε αυτές τις συζητήσεις. Εγώ είμαι από αυτούς που γνωρίζω πάρα πολύ καλά το θέμα και θα μπορούσα να λέω πολλά πράγματα. Δεν ανοίγω διάλογο ποτέ!

Ποτέ δεν ανοίγω κανέναν διάλογο για ζητήματα τα οποία είναι από την ίδια τη δημοκρατία μας, τους κανόνες, τους νόμου της, το σύνταγμα της είναι πλέον ζητήματα που αφορούν την ιστορία!

Για τη συνέχεια του κύκλου της βίας από άλλες οργανώσεις
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Ασφαλέστατα όπως επίσης συνεχίζονται πράγματα πρωτοφανή για τον ευρωπαϊκό χώρο αλλά μοναδικά στη χωρά μας, όλη αυτή η βία η οποία εκδηλώνεται. Βία με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και κάθε φορά έχουμε καταστροφές, έχουμε την καταστροφή της πόλης, και απορώ ειλικρινά γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε όλοι απέναντι σε αυτό το οποίο κάνει πολύ μεγάλη ζημιά.

Κάνω μια έκκληση να αφήσουμε τις θεωρίες συνομωσίας οι οποίες έχουν κοστίσει πάρα πολύ στη χωρά μας και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά. Εγω έχω πάρει ένα πολύ ισχυρό μάθημα και έγινε μάθημα ζωής από μια πολύ απλή γυναίκα, από την κα Αξαρλιάν που έχασε το παιδί της 16 χρονών.

Αυτή η γυναίκα μου δίδαξε πως από την μια μεριά πως να αντέχει κανείς και να είναι υπομονετικός και να αντέχει το βουβό πόνο και να είναι δικό της θέμα, υπερηφάνεια δηλαδή και αξιοπρέπεια.

Από την άλλη μεριά όμως η μαχητικότητα ότι πρέπει κάποια ζητήματα επιτέλους να κλείσουν στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.