Όλοι μας κατά καιρούς κατεβάζουμε εφαρμογές, τις οποίες είτε δεν χρησιμοποιούμε ποτέ και τις έχουμε στο κινητό να πιάνουν...
χώρο (μέχρι να βγει η ειδοποίηση «μνήμη πλήρης»).
Όσον αφορά στους χρήστες Android και iOS συσκευών, υπάρχουν διαφορές σχετικά με το πόσες εφαρμογές σβήνουν.
Σύμφωνα με το AppsFlyer, το οποίο παρακολούθησε πάνω από 20 εκατ. app uninstalls το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016, κατά μέσω όρο οι 3 στις 10 εφαρμογές σβήνονται από τη συσκευή.
Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία από μόνη της, όμως οι ερευνητές χώρισαν τα αποτελέσματα ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα.
Κατά μέσο όρο ένα Android app έχει διπλάσια πιθανότητα να σβηστεί, συγκριτικά με ένα iOS app.
H AppsFlyer αναφέρει ότι η μεγάλη αυτή διαφορά οφείλεται στο ότι τα iPhone και iPad έχουν περισσότερο χώρο από μια μέση Android συσκευή.
Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι οι κάτοχοι Android είναι πιο πιθανό να σβήσουν ένα mobile game από τους iOS. Μάλιστα τα στατιστικά δείχνουν ότι σε ένα τεράστιο ποσοστό (43%), τα Android παιχνίδια σβήνονται από τη συσκευή.
Από την άλλη, όσοι έχουν στα χέρια τους συσκευή με iOS είναι λιγότερο «επιθετικοί». Ρίχνουν στο καλάθι των αχρήστων μόλις το 13% των games.
Η AppsFlyer επισημαίνει ότι τα ποσοστά απεγκατάστασης είναι τα χαμηλότερα στις ΗΠΑ. Αντιθέτως, οι αναπτυσσόμενες αγορές – όπου κυριαρχούν τα οικονομικά smarthones- έχουν πολύ υψηλά ποσοστά.
Επομένως, στις ΗΠΑ έχουν πιο ακριβά κινητά με περισσότερη χωρητικότητα. Αντιθέτως στις αναδυόμενες αγορές, στα πιο φθηνά smartphones η ενσωματωμένη μνήμη είναι πιο περιορισμένη, εξού και τα παραπάνω ποσοστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.