Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Ο καιρός της Κυριακής


Συννεφιά με πρόσκαιρες βροχές...




Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα το πρωί θα είναι τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ και βαθμιαία από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-5 και βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται να επικρατήσουν νεφώσεις, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τη νύχτα στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τις πρώτες πρωινές ώρες για πρόσκαιρες βροχές στα βορειοτέρα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με βαθμιαία ενίσχυση στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το βράδυ στις Κυκλάδες βόρειοι 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, τις πρώτες πρωινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση θα έρθει από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Δευτέρας

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας προβλέπονται τη Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.