Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ο καιρός της Παρασκευής


Σαν να είναι Άνοιξη...



Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και πιθανώς πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο. Σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5, που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι νοτιοδυτικοί και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Ο καιρός του Σαββάτου

Το Σάββατο στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές και βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.