Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Πασκουάλ: Πήγα στον Παναθηναϊκό γιατί μου έδειξε πόσο με ήθελε


Ο Παναθηναϊκός Superfoods αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και ο Τσάβι Πασκουάλ επιστρέφει στην Ισπανία ως προπονητής ομάδας μακριά από τη χώρα του...


Αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση για τους Ισπανούς δημοσιογράφους που έχουν περικυκλώσει τον έμπειρο τεχνικό των «πρασίνων».
Σε δηλώσεις του στη Marca, αναφέρθηκε στην απόφαση του να γίνει κάτοικος Αθηνών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ
- Πώς ήταν αυτή η περίοδος μακριά από τους πάγκους; Σας έλειψε η προπονητική;
Στην αρχή, ναι. Όταν άρχισαν οι διοργανώσεις, ένιωθα κάπως περίεργα που είχα ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα. Βρέθηκα στην Κίνα σε κάποια συνέδρια, παρακολούθησα μπάσκετ, σκέφτηκα διάφορα πράγματα. Δεν ήμουν ενεργός, αλλά δεν σταμάτησα να ασχολούμαι με το μπάσκετ.

-Γιατί στον Παναθηναϊκό;
Αναζητούσα ένα πρότζεκτ για να δημιουργήσω και να κάνω κάτι ωραίο και ενδιαφέρον στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ήταν αυτοί που έκαναν την μεγαλύτερη προσπάθεια, έδειξαν ιδιαίτερη επιμονή. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι μαζί και είμαι ευχαριστημένος για την απόφαση που έλαβα.

-Τι συναντήσατε στον Παναθηναϊκό;
Είναι ένας σύλλογος, ο οποίος έχει θριαμβεύσει στο πρόσφατο παρελθόν και εξακολουθεί να έχει την νοοτροπία του νικητή. Νιώθω άνετα σε ένα τέτοιο πλαίσιο. Και οι παίκτες, από την αρχή, ήταν εξαιρετικοί μαζί μου, δουλέυουμε καλά. Με τη νέα μορφή των διοργανώσεων, μένει λίγος χρόνος για προπόνηση, για να βελτιωθούμε μέσα από την προπόνηση, αλλά σταδιακά φτιάχνουμε δικά μας πράγματα, προσπαθώντας να συμπεριλάβουμε λεπτομέρειες και να αφήσουμε το σημάδι μας.

-Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στον Παναθηναϊκό ή στη Μπαρτσελόνα;
Η πίεση για νίκες υπάρχει πάντα στις μεγάλες ομάδες. Νιώθω το ίδιο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση υπό την έννοια ότι κάποιος σου επιβάλλει κάτι ή όταν θέλεις να νικάς και να νικάς και να κάνεις χαρούμενους αυτούς τους οποίους εκπροσωπείς, όπως συμβαίνει τώρα στον Παναθηναϊκό.

-Είναι η πρώτη φορά που επιστρέφετε στην Ισπανία και σε ένα δύσκολο γήπεδο. Έχετε ζήσει μερικές μάχες εδώ.
Ναι, μου είπαν ότι έχω πάρει μέρος σε 58 παιχνίδια Μπαρτσελόνα - Ρεάλ. Φαντάσου.

-Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χεριότερη ανάμνηση που έχετε από τα παιχνίδια κόντρα στη Ρεάλ;
Έχουμε παίξει τόσες φορές που είναι δύσκολο να επιλάξω. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως τώρα το βλέπω κάπως σαν... σαν να έχω γυρίσει σελίδα ήδη. Είμαι σε ένα άλλο μέρος, εκπροσωπώ μια άλλη ομάδα, είμαι χαρούμενος και δεν έχω λόγο να κοιτάξω πίσω. Bαριέμαι λίγο να κοιτάζω το παρελθόν. Πιστεύω ότι είχα μια επιτυχημένη θητεία στη Μπαρτσελόνα. Τα τελευταία δύο χρόνια, όχι, αλλά συνολικά ήταν επιτυχημένη, αλλά αυτή αποτελεί πια κεφάλαιο ενός βιβλίου το οποίο έχει ήδη γραφτεί και έχει ολοκληρωθεί. Τώρα είμαστε σε άλλο βιβλίο. Δεν κοιτάζω πίσω.

-Πιστεύετε ότι αναγνωρίστηκε η προσφορά και η δουλειά σας;
Δεν με ενδιαφέρει να σκέφτομαι έτσι. Καθένας αντιλαμβάνεται κάτι από την δική του οπτική γωνία. Πιστεύω ότι κάναμε κάτι δύσκολο και το κάναμε καλά. Πριν από πολύ καιρό ήμαστε φανταστικοί, σε άλλες στιγμές, στο τέλος, όχι τόσο, αλλά κάναμε καλή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Καθένας εκτιμά τα πράγματα διαφορετικά, τα βλέπει με τον δικό του τρόπο και δεν υπάρχει λόγος να αναμοχλεύουμε το θέμα.

-Επομένως, δεν έχετε σκεφτεί την επιστροφή σας στο Παλάου.
Όχι. Σκέφτομαι μόνο αυτή την εβδομάδα κόντρα στη Ρεάλ και μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Την παρούσα χρονική στιγμή μόνο τον αγώνα με τη Ρεάλ.

-Και πως βλέπετε την Ρεάλ;
Πολύ καλή, όπως πάντα. Ανάμεσα στις τρεις ή τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Διεκδικητής όλων των τίτλων. Έχει μια βάση παλαιότερων παικτών και σε αυτούς πτοστέθηκαν οι νέοι. Είναι εξαιρετική ομάδα.

-Λέγεται ότι έχει το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών.
Δεν το ξέρω. Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ καλή και εξακολουθεί να είναι. Αλλά το ίδιο μου συνέβαινε και στη Μπαρτσελόνα: κάθε χρόνο στην προετοιμασία με ρωτούσαν αν το ρόστερ που είχα ήταν καλύτερο από το προηγούμενο και έδινα πάντα την ίδια απάντηση. Και αν ρωτήσεις τον Πάμπλο (Λάσο), υποθέτω ότι θα σου πει πως το ρόστερ κρίνεται από τα αποτελέσματα και η πράξη θα δείξει αν αυτό είναι το καλύτερο ρόστερ ή όχι.

-Τελευταία ερώτηση για τη Μπαρτσελόνα, αλλά αθλητική. Ποια είναι η γνώμη σας για την ομάδα;
Διαθέτει ένα από τα τέσσερα καλύτερα ρόστερ της Ευρώπης. Είναι ένας φανταστικός αντίπαλος ο οποίος έχει ενισχυθεί σημαντικά και έχει έναν σπουδαίο προπονητή. Είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.