Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Νέα πρόκληση από τον Αλβανό Πρωθυπουργό κατά της Ελλάδας


Μετά τη δήλωση ότι η Ακρόπολη στέκει ακόμα στη θέση της χάρη στην Αλβανία, ο Έντι Ράμα προέβη χθες σε μία νέα εθνικιστική επίθεση προς τη χώρα μας...Αποδέκτης της επίθεσης ήταν ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής και πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλε.

Ο Έντι Ράμα είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ότι η χθεσινή συνεδρίαση στην αλβανική Βουλή θα είχε εθνικιστικά χαρακτηριστικά και στόχο την ελληνική κοινότητα, αφού μία μέρα νωρίτερα σε ανάρτηση του στο facebook είχε γράψει:

«Αύριο στη βουλή θα δώσω απαντήσεις για όσα έχουν ειπωθεί αυτές τις ημέρες από τους παλιούς και αγαπημένους μας γείτονες, με τους οποίους πρέπει και θέλουμε να έχουμε εξαιρετικές σχέσεις. Και για να είναι εξαιρετικές πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε ανοιχτοί ειλικρινείς και ισότιμοι ο ένας προς τον άλλον! Διότι η εποχή που ο πλούσιος γείτονας έδειχνε τα χωράφια στον φτωχό έχουν τελειώσει μεταξύ μας» ανέφερε η ανάρτηση του κ. Ράμα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας από το βήμα της Βουλής επιδόθηκε ξανά σε ένα παραλήρημα, επαναλαμβάνοντας ότι η ανάρτησή του ότι η Ακρόπολη σώθηκε από τους Αλβανούς ήταν απολύτως ορθή… Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως το γεγονός ότι τον 17ο αιώνα στην Αθήνα ζούσε Αλβανικός πληθυσμός δεν την καθιστά Αλβανική πόλη, όπως και σήμερα το γεγονός ότι ζούνε Έλληνες στην Χειμάρρα δεν την καθιστά ελληνική. Αμφισβήτησε μάλιστα την μακραίωνη παρουσία Ελλήνων στην Χειμάρρα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για κατοίκους που εγκαταστάθηκαν μετά το 1940, πεινασμένοι από την Ελλάδα με την Αλβανία τότε να τους δίνει ψωμί.

«Για τις δύο χώρες θα πρέπει να υπάρξουν λύσεις που να στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο και κανόνες. Πρώτον, θα θέλαμε να καταργηθεί το βασιλικό Διάταγμα για το εμπόλεμο ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία. Δεν είναι ένα κατάλοιπο, είναι μια πράξη που έχει συνέπειες για τους Αλβανούς πολίτες. Εάν θέλετε να μην τους πούμε Τσάμηδες, δεν τους λέμε, εάν θέλετε να μην πούμε ΄΄τσάμικο΄΄, δεν το λέμε, αυτό όμως δεν παύει να είναι αλβανικό εθνικό ζήτημα, είναι ζήτημα της Αλβανίας, των Αλβανών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα επί της περιουσίας, είναι εκείνο που ονομάζεται τσάμικο», ανέφερε στην ομιλία του ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

Επίσης ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακίνησε θέμα τσάμηδων. «Για τις δύο χώρες θα πρέπει να υπάρξουν λύσεις που να στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο και κανόνες», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Ράμα και πρόσθεσε: « Πρώτον, θα θέλαμε να καταργηθεί το βασιλικό Διάταγμα για το εμπόλεμο ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία. Δεν είναι ένα κατάλοιπο, είναι μια πράξη που έχει συνέπειες για τους Αλβανούς πολίτες. Εάν θέλετε να μην τους πούμε Τσάμηδες, δεν τους λέμε, εάν θέλετε να μην πούμε ΄΄τσάμικο΄΄, δεν το λέμε, αυτό όμως δεν παύει να είναι αλβανικό εθνικό ζήτημα, είναι ζήτημα της Αλβανίας, των Αλβανών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα επί της περιουσίας, είναι εκείνο που ονομάζεται τσάμικο».

Η απάντηση από πλευράς Ντούλε ήταν σφοδρή με τον ελληνική καταγωγής βουλευτή να κατηγορεί τον Ράμα ότι έχει γίνει υποχείριο του Ερντογάν, είναι απατεώνας και να λέει ότι «δεν υπάρχει πιο μαύρη κυβέρνηση από την δική του τα τελευταία 25 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.