Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ιστορικό χαμηλό έτους για τον χρυσό


Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκε ο χρυσός, εν μέσω της ενδυνάμωσης του δολαρίου, το οποίο και "φλέρταρε" με τα υψηλά 52 εβδομάδων....




μετά από τις τελευταίες ενθαρρυντικές ενδείξεις για τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου έχασε 3 δολάρια ή 0,3% στα 1.190,80 δολάρια η ουγγιά, καθώς το πολύτιμο μέταλλο έχασε λίγη από την ελκυστικότητα, εξ αιτίας της ενίσχυσης του δολαρίου, την ώρα που το σενάριο αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Σημειωτέον πωα ο χρυσός επωφελείται από τα χαμηλά επιτόκια.

Ο σημερινός λόγος αισιοδοξίας των επενδυτών; Τα αναθεωρημένα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ γ’ τριμήνου, τα οποία και έδειξαν πως η αμερικανική οικονομία γνώρισε την ισχυρότερη ανάπτυξη των τελευταίων δύο ετών. Παράλληλα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη "ανερριχήθη", τον Νοέμβριο, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007.

Το ασήμι, παραδόσεως Μαρτίου, εν τω μεταξύ, κέρδισε 6,5 σεντς ή 0,4% στα 16,74 δολάρια η ουγγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.