Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Στρατηγό Ε.Α. με το παρατσούκλι «τρελό σκυλί» βάζει στο υπ. Άμυνας ο Τραμπ


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι σκέφτεται να προτείνει το υπουργείο Άμυνας...


 στον στρατηγό εν αποστρατεία Τζέιμς Ματίς (έχει περάσει από το Γενικό Επιτελείο), μία ημέρα έπειτα από συνάντηση που είχε μαζί του στο Νιού Τζέρσι.
Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι ο Ματίς, ένας απόστρατος στρατηγός των Πεζοναυτών, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής αποστολών στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, «ήταν πολύ εντυπωσιακός χθες. Αληθινός στρατηγός».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο Τραμπ έχει εντυπωσιαστεί πολύ από το βιογραφικό του Ματίς και από τα όσα έχει ακούσει για εκείνον.
Με 44 χρόνια υπηρεσίας, ο Ματίς ήταν επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης στο νότιο Αφγανιστάν το 2001 και ενός τάγματος πεζοναυτών την εποχή της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, το 2003.
Είναι γνωστός ως «Mad Dog» («Τρελό Σκυλί») και ηγήθηκε της Μάχης της Φαλούτζα, το 2004 στο Ιράκ, που υπήρξε μία από τις πιο αιματηρές στον ιρακινό πόλεμο.
Το 2005 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δήλωσε «ότι έχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους».
Όσον αφορά την θέση του υπουργού Εξωτερικών, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Fox News Sunday» ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο Τραμπ ενδέχεται να επιλέξει τον πρώην προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ, αλλά έχει υπόψη του και άλλους υποψήφιους. Ο Ρόμνεϊ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τραμπ χθες Σάββατο, ήταν σφοδρός επικριτής του στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
Την πιθανότητα τοποθέτησης του Ρόμνεϊ στο υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε και ο ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ, ο Ρέινς Πρίμπου,ς στην εκπομπή του ABC «This Week» σήμερα.
Μάλιστα, ο Πρίμπους είπε στην ίδια εκπομπή ότι ο Ρόμνεϊ και ο Τραμπ είχαν μία «πολύ εποικοδομητική» συνομιλία κατά την χθεσινή τους συνάντηση όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων για τα θερμά μέτωπα του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.