Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ κατά του ΕΚΑΒ


Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, ζητώντας...


 να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες σε βάρος του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, οι οποίοι, όπως αναφέρει, «με πράξεις και παραλείψεις θέτουν κατ’ εξακολούθηση σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών».
Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «διαχειριστική ανεπάρκεια» των στελεχών του ΕΚΑΒ και καταθέτει 18 συγκεκριμένα περιστατικά όπου «κινδύνεψε η ζωή ασθενών ή έχασαν τη ζωή τους επειδή το ΕΚΑΒ δεν διασφάλισε την έγκαιρη διακομιδή τους σε Υγειονομική Μονάδα».
Επίσης, κατηγορεί τη διοίκηση του ΕΚΑΒ ότι δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες επαναπροκήρυξης διαγωνισμού για την προμήθεια 96 ασθενοφόρων, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και αναφέρει ότι «περίπου τα μισά ασθενοφόρα από τα διαθέσιμα στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες καλύπτουν το 70% του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, είναι ακινητοποιημένα, λόγω βλαβών» και δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την επισκευή τους.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται επίσης στα παράνομα ιδιωτικά ασθενοφόρα τα οποία λειτουργούν όπως επισημαίνει ως «ταξί-ασθενοφόρα, υποχρεώνοντας τους ασθενείς να καταβάλλουν κόμιστρο» .
Επικαλείται, μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας που έχει αποσταλεί προς τον υπουργό Υγείας και τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, και στην οποία ενώ περιγράφεται «η παράνομη και επικίνδυνη λειτουργία των ιδιωτικών ασθενοφόρων» , ουδέν μέτρο έχει ληφθεί προκειμένου να σταματήσουν οι παράνομες διακομιδές.
Διακομιδές με μεταφορικά μέσα του… περασμένου αιώνα
Στη μηνυτήρια αναφορά της η ΠΟΕΔΗΝ παραθέτει 18 συγκεκριμένα περιστατικά όπου «κινδύνεψε η ζωή ασθενών ή έχασαν τη ζωή τους επειδή το ΕΚΑΒ δεν διασφάλισε την έγκαιρη διακομιδή τους σε Υγειονομική Μονάδα».
Αντιθέτως χρησιμοποιήθηκαν, όπως αναφέρεται στην αναφορά, ιδιωτικά Ι.Χ., αγροτικά, μπουλντόζες κ.α. για να παρασχεθούν εγκαίρως οι προνοσοκομειακές βοήθειες στους ασθενείς.
«Καταθέτουμε μια σειρά από περιστατικά που υπέπεσαν στην αντίληψή μας ή έχουν δημοσιευθεί στο περιφερειακό τύπο που έχασαν τη ζωή τους ή κινδύνεψαν από την κατάσταση του ΕΚΑΒ.
Ζητάμε την διερεύνηση ποινικών ευθυνών στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ και εάν υπάρχουν την απόδοσή τους» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.