Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Μεγαλύτερος κίνδυνος καρδιοπάθειας για τους ...υποχόνδριους


Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε...


 δείγμα 7.000 ατόμων που είχαν γεννηθεί τη δεκαετία του 1950 στη Νορβηγία, έδειξε ότι όσοι ανησυχούσαν περισσότερο για την υγεία τους είχαν 73% μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα με την καρδιά τους (καρδιαγγειακή νόσο, καρδιακή προσβολή ή στηθάγχη).
Η συμπεριφορά ενός ατόμου που φοβάται για την υγεία του, με τους συχνούς ελέγχους και τα συχνά check-up, δεν μειώνει τελικά τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο, τόνισαν οι ερευνητές. Αντίθετα, το πολύ άγχος για την υγεία μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία.
Τόνισαν επίσης ότι τα άτομα που είναι υποχόνδρια, είναι πολύ πιθανό να πάσχουν και από άλλα ψυχολογικά προβλήματα, όπως π.χ. κατάθλιψη. Υπογράμμισαν έτσι τη σημασία της κατάλληλης διάγνωσης και της θεραπείας του άγχους που μπορεί να έχει κάποιος για την υγεία του.
“Το άγχος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο το άτομο να αναπτύξει και ανθυγιεινές συνήθειες, όπως η κακή διατροφή ή το κάπνισμα, που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο”, σημείωσε η Emily Reeve από το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς.
“Παρόλο που δεν γνωρίζουμε αν το να ανησυχεί κανείς είναι αυτό που συνδέεται άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, είναι σαφές ότι η μείωση του περιττού άγχους μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Αν έχετε άγχος για την υγεία σας, μιλήστε άμεσα με τον γιατρό σας”, πρόσθεσε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.