Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ρουκέτα Ακιντζί κατά Τσίπρα για κυπριακό: Δεν ήθελε να στείλει εκπρόσωπο στις συζητήσεις


Ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια ζητούν οι Τουρκοκύπριοι, προκειμένου να υπάρξει λύση του Κυπριακού ζητήματος...



Αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί μέσα από παράλληλες διαδικασίες, είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, στη σημερινή ομιλία που είχε κατά την 7η Σύνοδο Βοσπόρου, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θέλουμε να χαθεί αυτή η νέα ευκαιρία» είπε ο Ακιντζί και τόνισε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα δεχτούν μία συμφωνία, η οποία δεν θα εγγυάται την ισότητα, την ελευθερία και την ασφάλειά τους.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελβετίας, είπε ότι η Ελλάδα δεν ήθελε να στείλει αντιπρόσωπο, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος, όταν του το είχε ζητήσει ο ίδιος, είπε ότι ήταν έτοιμος να στείλει αμέσως.

Ο Ακιντζί είπε ότι προτείνει να υπάρξουν παράλληλες διαδικασίες, ωστόσο και σε αυτό λαμβάνει αρνητική απάντηση από την ελληνική πλευρά.

«Εάν δεν μπορεί να υπάρξει λύση, θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας» είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και κάλεσε τους επενδυτές και επιχειρηματίες που συμμετειχαν στη σύνοδο να επενδύσουν στα κατεχόμενα.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε μεταξύ άλλων ότι εδώ και 53 χρόνια έχουν σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και τους έχουν καταδικάσει στην απομόνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.