Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

ΣΟΚ στις αγορές: Στα τυφλά η Βρετανία χωρίς σχέδιο Brexit


«Η Βρετανία δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για το Brexit» αναφέρεται σε εμπιστευτικό έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης, το οποίο αποκαλύπτεται από το BBC και τους The Times...«Οι διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι καθιστούν δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας για τη στρατηγική εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.» επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο.

Μάλιστα, όπως προστίθεται, η κυβέρνηση έχει ήδη, εργαστεί πάνω σε τουλάχιστον 500 μελέτες, οι οποίες σχετίζονται με το Brexit, ενώ αναμένεται να προσλάβει ακόμη 30.000 δημοσίους υπαλλήλους, προκειμένου να συνεχιστούν οι σχετικές εργασίες.

Στο έγγραφο αποκαλύπτεται επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει χωριστεί σε δύο αντίπαλα «στρατόπεδα», ως προς τη στρατηγική εξόδου από την Ε.Ε.

Το ένα στρατόπεδο απαρτίζεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, τον υπουργό Εμπορίου, Λίαμ Φοχ και τον υπουργό αρμόδιο για θέματα Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, ενώ το δεύτερο από τον υπουργό Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ και τον υπουργό Επιχειρηματικότητας, Γκρεγκ Κλαρκ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κυβέρνηση διαψεύδει την ύπαρξη του σχετικού εγγράφου και καθιστά σαφές ότι «δεν αναγνωρίζει τίποτα από όσα περιγράφονται σ’ αυτό». «Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επιτυχή διεκπεραίωση του Brexit» σπεύδει να προσθέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.