Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Το MEGA hi-tech θερμοκήπιο που μπορεί να... ταΐσει τον πλανήτη [video]


Η υψηλή τεχνολογία μπαίνει σε λειτουργία σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις για την παραγωγή τροφίμων. Ενα υπερσύγχρονο θερμοκήπιο στην Αυστραλία ανοίγει νέους δρόμους...



Πώς μπορείς να ταΐσεις τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό του πλανήτη σε μια περίοδο που εμφανίζεται έλλειψη σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και νερό αλλά και αυξημένα ενεργειακά κόστη;

Τον επόμενο μήνα ξεκινά και επίσημα στην Αυστραλία η λειτουργία ενός hi tech θερμοκηπίου. Λειτουργεί χάρις σε μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και παράγει ντομάτες.

Το όλο σχέδιο χρηματοδοτήθηκε από επενδυτές, όπως το fund KKR, έχει ήδη εξασφαλίσει 10ετες συμβόλαιο με μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας.

Η μονάδα παράγει 12 μήνες το χρόνο. Παρά τις ενστάσεις εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει τεράστιες δυνατότητες, καθώς εκτός των άλλων περιορίζει τις ανάγκες σε φρέσκο νερό που σήμερα σε πολλές περιοχές του πλανήτη βρίσκεται σε έλλειψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.