Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Τι συμβαίνει με το MEGA και τις τράπεζες;


Στις συμπληγάδες πέτρες του τραπεζικού συστήματος, έχει κολλήσει το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο Mega κι αυτό παρά το ότι οι τράπεζες που ελέγχουν την εταιρεία, εισπράτουν κανονικά τα έσοδα του καναλιού από την διαφημιστική αγορά...



Η Τηλέτυπος, διαχειρίστρια εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel, μετά τα προβλήματα και το αδιέξοδο που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις των μετόχων του καναλιού, ελέγχεται πλέον πλήρως, εδώ και μήνες, από τις τράπεζες (Alpha, Πειραιώς, Eurobank, Εθνική) που διαχειρίζονται το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Οι τράπεζες αυτές, φαίνεται να έχουν βρει το “άριστο μοντέλο λειτουργίας” καθώς όπως προαναφέρθηκε εισπράτουν, δεν πληρώνουν ωστόσο, ούτε τους εργαζομένους, ούτε τις λοιπές συμβατικές υποχρέωσεις μεταξύ αυτών και την ίδια την διανομή του σήματος -χωρίς την οποία δεν μπορεί να λειτουργεί το κανάλι-, προκαλώντας έμφραγμα στην τηλεοπτική αγορά και φέρνοντας σε πραγματικό αδιέξοδο τους εργαζομένους.

Η στάση των τραπεζών και η απροθυμία τους να καταβάλουν τα ποσά που οφείλει ο τηλεοπτικός σταθμός κινείται στο όριο της νομιμότητας, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει κινήσει το ενδιαφέρον των μετόχων και των ίδιων των τραπεζών.

Η απροθυμία των τραπεζών να πληρώσουν τα οφειλόμενα της εταιρείας, έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που έχει οδηγήσει ακόμα και την Digea, τον ψηφιακό πάροχο, του οποίου το Mega είναι και μέτοχος, να προσφύγει σε εξώδικο κατά της Τηλέτυπος ζητώντας τα οφειλόμενα.

Είναι προφανές ότι αν οι τράπεζες δεν ανταποκριθούν και σε αυτή την τόσο σημαντική για την λειτουργία του καναλιού υποχρέωση, θα σταματήσει η εκπομπή σήματος.

Όπως γίνεται κατανοητό, αυτή η τακτική θα έχει σαν αποτέλεσμα σοβαρή ζημία και για τις ίδιες τις τράπεζες αφού θα σταματήσουν να εισπράτουν και το “άριστο μοντέλο” λειτουργίας θα καταρρεύσει.

Επισημαίνεται ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, εξακολουθεί να απορροφά σημαντικό μερίδιο της διαφημιστικής δαπάνης και αποτελεί, παρόλες τις περιπέτειες των τελευταίων μηνών, έναν από τους πιο υπολογίσιμους παίκτες της τηλεοπτικής αγοράς.

Με κομμένη την ανάσα, εργαζόμενοι και τηλεοπτική αγορά, παρακολουθούν τις εξελίξεις, καθώς μια ενδεχόμενη κατάρρευση του Mega, θα προκαλέσει σοβαρότατες αναταράξεις στο σύνολο της αγοράς των οπτικοακουστικών.

ysterographa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.