Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

O καιρός της Τρίτης


Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας...



Την Τρίτη στα ανατολικά Ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα παροδικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το βράδυ στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το βράδυ τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Τετάρτης

Την Τετάρτη στα ανατολικά και νότια-εκτός του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων-αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα νοτιοδυτικά καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στ ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους νωρίς το πρωί στα βόρεια Ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.